Barut, "Allah'ın 1 litre suyu marketlerde 9-10 lira arasında satılıyor. Kolanın 1 litresi 15-16 liraya satılıyor. Çiftçinin binbir emekle ürettiği sütün 1 litresinin maliyeti 11-12 lira ama bu markette 30 liraya satılıyor. Yani 1 litre su, çiftçinin ürettiği sütten daha pahalıya satılıyor. İktidar vatandaşın aklıyla alay ediyor ama vatandaş artık bunları yutmuyor" dedi. 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, masanın üzerine koyduğu birer litrelik su, süt ve kolanın fiyatlarını kıyasladı vatandaşın, üreticinin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. Barut şunları söyledi:

“AKP iktidarı başa geçtiği günden maalesef bugüne dek algı oyunları yürütmeye devam ediyor. İktidarı ve pembe boyacısı TÜİK, enflasyonu yüzde 57.68 diye açıkladı. Gerçekte öyle mi? Şu gördüğünüz Allah'ın bir litre suyu marketlerde 9-10 lira arasında satılıyor. Kolanın 1 litresi 15-16 liradan satılıyor. Çiftçinin binbir emekle ürettiği sütün bir litresinin maliyeti 11-12 lira, ama bu markette 30 liraya satılıyor. Yani şu bir litre su, çiftçinin ürettiği sütten daha pahalıya satılıyor. Buradan iktidara sesleniyoruz. Artık algı oyunları yapmaktan vazgeçin. Vatandaşın gerçek dertleriyle ilgilenin. Vatandaşın, üreticinin ekonomisini düzeltin. Mutfaktaki yangını söndürün. Su sütten pahalı durumda. İktidar vatandaşın aklıyla alay ediyor ama vatandaş artık bunları yutmuyor."