Aydın'da 25 Ekim'de meydana gelen ve 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasının ardından, Kastamonu'da benzer bir facianın ucundan dönülmüş oldu.

Barınamıyoruz Hareketi, yurdun öğrencilerinin mahsur kaldıkları asansörün iki kat aşağı kaydığını gösteren bir video paylaştı.

"ÖNLEM OLARAK ÇÖP KOVASI KOYDULAR"

Videoda öğrenciler, "Asansör iki kat aşağı kaydı, önlem olarak çöp kovası koydular. Bu asansörlerde bir sorun var. Bir kaç kişinin daha mı ölmesi gerekiyor bir şeylerin olması için" diyerek tepki gösteriyor.

Barınamıyoruz Hareketi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kastamonu Baharzade Feride Hanım Kız #kykyurdu ÖĞRENCİLER ASANSÖRDE KALDI, ASANSÖR 2 KAT AŞAĞI KAYDI. “Bir kaç kişinin daha mı ölmesi gerekiyor bir şeylerin olması için” Biz yaşamak istiyoruz. Yurtları denetleyin. Can güvenliğini sağlayın. ARTIK YETER. Bir kişi daha ölmesin!" ifadelerine yer verildi.

BARINAMIYORUZ HAREKETİ KURUCUSUNA GÖZALTI

Umutsen Meclisi üyesi ve Barınamıyoruz Hareketi kurucularından Hasan Doğan, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.