Haber: Fatoş Erdoğan

"28 MAYIS’TA OY VER, GİTSİN, BU KARANLIK BİTSİN"

OY Ver Gitsin, Bu Karanlık Bitsin kampanyası imzacısı aydın, yazar, siyasetçi ve sanatçılar Taksim Hill Otel’de 2’inci tur oylamaya ilişkin 'Tek Adama Geçit Vermeyeceğiz' başlıklı basın toplantısı gerçekleştirdi.

photo1684923712 (3)

Ülkenin kaderini belirleyecek bir referanduma dönüşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna günler kala, 581 hak savunucusu, yazar, sanatçı, akademisyen yurttaşları kazanma azmiyle sandığa giderek, Tek adam’a geçit vermemeye çağırdı.

photo1684923712 (1)

581 aydın, yazar, siyasetçi ve sanatçının imzaladığı Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin kampanyası basın metnini sanatçı Jülide Kural okudu.

"28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize karar vereceğiz.

Yıllardır Tek adam’ın keyfî yönetimi altında, kavga, nefret, yoksulluk, adaletsizlik, baskı, yalan talan düzeninde, insanların yatağa aç girdiği, ekonomisi çökmüş, kurumları yok edilmiş, geleceği karartılmış bir ülkede yaşıyoruz.

photo1684923712 (2)

Şimdi eşit, özgür, huzur, refah ve adalet içinde yaşama isteğimiz, hakkımız ve umudumuz var.

Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz.

Tek adam’a geçit vermeyeceğiz.

Neşemizi, hayatımızı, ağacımızı, nehrimizi, geleceğimizi ve oylarımızı çaldırmayacağız.

Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz.

Daha önce el ele verip nasıl kazandıksa öyle kazanacağız."