İSTANBUL (AA) - Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, cumhurbaşkanı adaylarından birinin Alevi olmasının Alevilerin tercihini çok etkilemeyeceğini, çünkü Alevilerin asıl önemsedikleri noktanın onlara kimin yardım elini uzattığı olduğunu savundu.

Abbasoğlu, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Alevilerin siyasette tarihin hiçbir döneminde bu kadar belirleyici bir unsur olmadıklarını belirtti.

Alevilerin bölge, tarihsel köken, gelenek ve dünya görüşlerinden kaynaklanan ayrılıklar gösterdiği ve bu yüzden de politik görüş olarak aynı torbaya koymanın büyük yanlış olduğunu anlatan Abbasoğlu, "Yaratılan algı ise; tüm Alevilerin sanki sadece 2 partiye oy vereceği fikri empoze edilmeye başlanmıştır. Bu, bilinçli olarak yapılan bir durumdur. Oysa Alevilerin fırsat verildiğinde tercihlerinin başka olduğunu herkes görecektir. Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Alevi olması Alevilerin tercihini çok etkilemeyecektir. Çünkü Alevilerin asıl önemsedikleri nokta onlara kimin yardım elini uzattığı ve bu elin samimiyetidir." değerlendirmesinde bulundu.

Abbasoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Alevileri sokak siyasetine taşımak isteyen bu parti Aleviler sayesinde oylarını arttırmış ve Alevilerin sırtından mecliste varlığını sürdürmektedir. Aleviler çok çeşitli partilerde siyaset yarışına girmiştir. Bu partilerin daha fazla Alevi yurttaşını meclise taşımaları halinde Aleviler üzerinde egemenlik kuran partileri etkileyecek ve daha fazla Alevileri sömüremeyecektir."