Avcılar Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. Ekim ayı boyunca; konser, söyleşi, şiir ve müzik dinletileri, fotoğraf sergileri düzenleyen belediye, son noktayı da Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, 29 Ekim’de koyacak.

Şu saatlerde klasik otomobillerle Avcılar turu yapılıyor. Saat 17.00’da ise 100 bağlama ile Aşık Veysel anması yapılacak. Saat 18.00’da Kuvayi Milliye’den Cumhuriyet’in 100. Yılına temalı şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Son nokta ise yarın konuluyor. Cumhuriyet’in 2. Yüzyılına Yürüyoruz diyen Avcılar Belediyesi, yarın saat 18.00’da Firuzköy Bulvarı’ndaki Anadolu Hastanesi önünden yürüyüşe başlayacak. Havuz Meydanı'nda ise saat 20.30'da Hilmi Yarayıcı ve Can Gox konseri olacak.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI HANÇERLİ: BİZİM DE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Avcılar Belediye Başkanı Avukat Turan Hançerli de sosyal medyadan ‘Yaşasın Cumhuriyet’ dediği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Avcılar Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına layık olacak şekilde Eylül ayında başladığımız kutlamalarla, sadece Ekim ayı içerisinde 18 farklı etkinlik düzenleyerek, dolu dolu bir kutlama programı hazırladık. Bu etkinliklerin bir parçası olarak gerçekleştirdiğimiz “100. Yılda 100 Kadınla Zumba” etkinliğiyle ilgili başlayan tartışmaları Cumhuriyetle birlikte gelen çok seslilik ve tartışma kültürünün bir parçası olarak görüyor, anlayışla karşılıyoruz. Ancak bu tartışmada bizim de söyleyecek sözümüz var:

Cumhuriyet, özgürlüklerimizin, demokrasinin, laikliğin sigortasıdır!

Cumhuriyet, eğitimin, hukukun, sanatın, sporun teminatıdır!

Cumhuriyet, kendimizi özgürce ifade edebilmemizdir.

Ve unutmamalıyız ki Cumhuriyet, en büyük bayramımızı içimizden geldiği gibi dans ederek kutlayabilmemizin de garantisidir!

Bu özel günde, 100 kadınımızın coşkuyla, özgürce dans etmesini kucaklamalıyız, bu özgürlüklere sahip çıkmalıyız ve bu özgürlükleri daha da büyütmeliyiz.

Cumhuriyet iyi ki var.

Yaşasın Cumhuriyet!