ÖZEL HABER: HAZAL GÜVEN

CHP'li Atilla Kart'ın gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalına konuk olduğu programdaki açıklamalarıyla 2017 referandumundaki 'mühürsüz oy' skandalı bir kez daha gündeme geldi. 

Şaibeli seçimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne partisi adına taşımasının engellendiğini aktaran Kart, CHP'li Haluk Koç ve Tekin Bingöl'ün kendisini aradığını aktarmış, Bingöl'ün telefonda "Genel başkan diyor ki, parti adına gitmesin kendi adına gitsin" dediğini açıklamıştı. 

TEKİN BİNGÖL: BU KONUDA BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMADIM

Kart'ın iddialarının odağındaki CHP'li Tekin Bingöl, Dokuz8'e konuştu. “Bülent Bey (Tezcan) bu konuda yeterince açıklama yaptı" diyen Bingöl, Atilla Kart'ın 'yanlış hatırladığını' belirterek, "Bu konuda bir telefon görüşmesi yapmadım" dedi. Bingöl, sözlerine şöyle devam etti: 

“Ben hukuk işlerinden sorumlu değilim. Bu işleri takip eden hukukçu arkadaşlarımız var. Atilla Bey yanlış hatırlıyor. Ben Atilla Bey ile konuşmadım. Kaldı ki aynı konunun üç farklı kişi tarafından iletilmesi mümkün değil. Atilla Bey'in iddiasına göre 'kendi adınıza başvuru yapın' mesajını 3 kişi birden iletiyor. Ben bu konuda bir telefon görüşmesi yapmadım.”