Ataşehir Belediyesi’nin atık ilaçların çöpe atılmasını ve lavabolara dökülmesini engellemek için başlattığı proje kapsamında 2 yılda 7 ton atık ilaç toplandı.

18 Temmuz 2020’de başlatılan çalışmalarda, son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan atık ilaçlar kontrollü bir şekilde diğer atıklardan ayrı toplanarak berteraf edilmeye gönderiliyor.   

Atık ilaçların bilinçsizce lavabolara ve tuvaletlere dökülmesi, şehir kanalizasyon sistemiyle birlikte arıtma tesislerinden toprağa, yeraltı sularına ve denize karışarak çevre ve insan sağlığına zarar veriyor.

Bu kapsamda çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması için Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ilçede başlattığı proje sayesinde hem doğa ve çevre korunuyor hem de temiz bir gelecek için mücadele ediliyor.

Proje ile ilçede eczane ve belediyeye ait sağlık merkezleri başta olmak üzere 140 noktaya atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

Ataşehir Belediyesi ekipleri, iş birliği yapılan eczanelere ve belediyeye ait sağlık merkezlerine yerleştirilen atık ilaç toplama kutularını düzenli aralıklarla kontrol ederek biriken atık ilaçları topluyor. Atık ilaçlar Ataşehir Belediyesi’ne ait geçici atık depolama alanında bekletilerek ardından bertaraf işlemine gönderiliyor.

Projenin başlangıcından bu yana geçen 2 yıllık sürede 7 ton atık ilaç toplanarak bertaraf edildi.