HABER: HÜLYA ÇETİNKAYA

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Bilkent 1 Çamlık Sitesi Toplu Yapı Yönetimi, apartman sakinlerini Hacettepe ve ODTÜ Ormanı’nda yangın sabotajı yapılacağına dair uyardı. Siteye asılan bilgilendirme metninde uyarının “Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapıldığı” iddia edildi.

Siteye asılan bilgilendirme metni şöyle: “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden almış olduğumuz bilgiye göre Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ ormanlık alanlarına yangın sabotajı yapılacağı bilgisi alınmış olup, site sakinlerimizin konuya duyarlı davranarak, en ufak duman ateş vb. durumlarda güvenlik birimimize ve itfaiye 110’a bilgi verilmesini önemle rica ederiz.”

BAŞKA SİTEDE GÖRMÜŞ!

Konuyla ilgili olarak #dokuz8Haber’e bilgi veren site yönetimi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden “doğrudan bir bilgi veya uyarı gelmediğini” söyledi. İnternette gördükleri başka bir apartmana asılan metni her ihtimale karşı kendi sitelerine uyarladıklarını aktaran yönetici, teyit için Emniyet Genel Müdürlüğü’nü aradıklarını fakat ulaşamadıklarını savundu.

EMNİYET UYARI YAPMAMIŞ

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu bilgilendirmeye dair bilgisinin olmadığını aktardı. Ormanlık alanın sorumlu karakolu Çankaya Şehit Mustafa Düzgün Polis Merkezi Amirliği ise “yangın ihtimaline karşı ormanlar çevresinde polis memurlarının bulunduğunu”, fakat kendilerine gelen sabotaj ihbarının olmadığını belirtti. Amirlik yetkilileri, bununla ilgili bir uyarı yapmadıklarını sözlerine ekledi.