Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmesini kararlaştırdı.

Yaklaşık 30 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. Asgari ücreti 2022 yılına göre nominal olarak 61 kat artırdık. Reel olarak yaklaşık yüzde 312 artı sağladık" diye konuştu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde başlamıştı.

"PERŞEMBE'YE KALMADAN BİTİRECEĞİMİZİ UMUT EDİYORUM"

İlk toplantısını 13 Haziran'da, ikinci toplantısını ise dün yapmıştı.

Türk-İş Başkanı Genel Başkanı Ergün Atalay, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere "Perşembeyi bulmadan netice bulunacağını umut ediyorum. Belli bir noktaya geldik. Sayın Bakan ile görüşeyim Perşembe'ye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50" demişti.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyordu.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyordu.