Modern yaşama geçişin en büyük emarelerinden olan gelişmiş yollar adeta tüm dünyayı birbirine bağlamak istercesine daha uzun mesafelere uzayan, daha sert zeminli, daha güvenli ve çok daha asfalt bir hal almıştır. Yanlış duymadınız, asfalt. Özünde bir hidrokarbon çeşidi olan asfalt bugün birçok yolla elde edilebiliyor olsa da yaygın olarak petrolün rafinasyonundan elde edilen asfalt kullanılmaktadır. Yolları kaplayan, yolların siyah yüzü olan asfaltın üzerinde çalışılması ve yol yapımında kullanılması için bazı araçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu araçlardan biri de asfalt plenti ismi verilen araçtır.

Asfalt plentleri günümüzdeki “modernizm” anlayışının bir gereği olarak yolların ve yol seçeneklerinin daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlamak gibi çok önemli bir görevleri vardır. Yolların önemi geçmişteki öneminden bir şey kaybetmek şöyle dursun sahip olduğu önem derecesine birkaç kat daha çıkmıştır. Asfalt plentleri sayesinde dayanıklılık bakımından yüksek kalitede seyreden yolları yapmak mümkün olmuştur. Yolun yapımı için gerekli olan karışımı üreten asfalt plentleri ekonomik araçlardır, kısa vadede çok harcama yaptırmayacağı gibi uzun vadede yatırım aracı halini almakta da gecikmezler. Asfalt plentleri sıcak agregayı bitüm ile karıştırarak asfaltı elde eder.

Asfalt Plentlerinin belli başlı özellikleri vardır. Sınıflandırma da ikiye ayrılan asfalt plentleri sabit asfalt plentleri ve mobil asfalt plentleri olarak bilinir. Asfalt plentleri yüksek derecelerde ısı sağlayarak elde edilmesi istenen asfalt çeşidini üreten tesislerdir. Karışım oranlarını istenen ürüne göre ayarlarlar. Asfalt plentlerinde tasarım fark etmeksizin ortak olan ekipmanlar mevcuttur. Bu ekipmanları konveyör bantlar, filtre, filler  ve agrega elevatörü, asfalt plenti mikseri; soğuk agrega besleme ünitesi, sıcak agrega depolama silosu, agrega ve bitüm tartımını yapabilmesi için kantar, kurutucu, titreşimli elek olarak sıralanabilmektedir.

Kaliteli asfalt plentleri için https://machineryline.com.tr/ web sitesine göz atınız.