Haber: Uğur İstanbullu

Artvin Şavşat ilçesi Hanlı Köyünde yapılan Hanlı HES için Hanlı Enerjinin ÇED gereklidir raporu alabilmek için Hanlı'da yapmak istediği bilgilendirme toplantısına katılan Sol Parti Artvin milletvekili adayları Özlem Akyürek ve Erkan Evbaşı açıklamalarda bulundu.

WhatsApp Image 2023-04-08 at 11.06.45

Sol Parti, suların kamunun ortak malı olduğu ve hayati değer taşıdığı gerekçesiyle özelleştirilmesine karşı çıkıyor. Artvin’de son yıllarda artan HES lere karşıda Sol Parti Artvin ve ilçelerinde karşı mücadele yürütüyor.

AKYÜREK: ÇED RAPORLARI ALDATMACADIR"

Şavşat Hanlıda yapılan ÇED toplantısına katılarak tepki Gösteren Sol Parti Artvin Milletvekili Özlem Akyürek, ”Bugün Hanlı köyüne geldik, HES’lere hayır demek için buradayız. Bugün burada da HES’lerin ne kadar faydalı olduğunu halkımıza anlatmaya çalışacaklardı, derelerimizde bizlerden suları çalacaklardı. Ve çocuklarımızın geleceğini çalacaklar ve biz bu yüzden HES’lere hayır ve yaşam için evet diyoruz ve burada 28 köyümüz halkıyla birlikte gerekli bilgilendirme yaptık buradaki ÇED raporlarının aldatmaca olduğunu halkımıza anlattık umarım bizler halkımızla birlikte bu HES ’leri durduracağız” dedi.

EVBAŞI: SOL PARTİ HESLER KONUSUNDA   HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA OLMUŞTUR

Aynı zamanda Şavşatlı olup Şavşat’ta oturan ve HES mücadelesinde aktif görev alan Sol Parti Artvin Milletvekili Adayı Erkan Evbaşı da açıklamalarda bulundu ”Bugün burada bulunmamızın nedeni iki yıldır, Hanlı HES davasıyla uğraşıyoruz, tepkiler gösteriyoruz, hukuki davalar açıyoruz ve kazanıyoruz ama ona rağmen şirket yetkilileri yeniden halkı bilgilendirmek için  buraya gelmiş bulunuyorlar.

Biz bu konuda çok bilgiliyiz ve gerekli olan her şeyi biliyoruz, onun içinde bir tepki göstermek için bütün çevre köylerinin halklarıyla birlikte burdayız. Onların bilgilendirme salonuna halk girmeyecek ve bu vesileyle de süreç devam edecek.  Bu halk bu derelerinin sularının alınmasından çok çekti ve kazanılmış bir dava var burada mutlaka halkın lehine sonlanmasını istiyoruz ve onun için bugün buradayız. Bu konuda sürekli destek verdik, Federasyon olarak, Platform olarak, Partimiz olarak ve bugünde halkımızla beraber buradayız mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2023-04-08 at 00.50.07

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu