Web arkadaşlık sektörünü takip ediyorsanız, Covid-19 salgını sırasında arkadaşlık uygulamalarının aktif kullanıcı sayısının önemli ölçüde arttığını muhtemelen fark etmişsinizdir. Ancak bu uzun sürmedi. Zaten 2022'de, popüler platformlar kitlenin ortalama %10-15'ini kaybetti. Ve şimdi bu karşıt eğilim hala devam ediyor.

Arkadaşlık hizmetlerine olan ilginin azalması, insanların Web üzerinden tanışmaya daha az eğilimli hale geldiği anlamına gelmiyor. Sadece klasik sitelerin ve arkadaşlık uygulamalarının formatı, kullanışlılığını biraz geride bıraktı. Ve şimdi bu tür sitelerin sahipleri önemli bir görevle karşı karşıya — kullanıcılarına yeni ve benzersiz bir şey sunmak. Z kuşağının çağı geliyor ve bu kitle çok talepkar ve her zaman yeni ürünler arayışında. Bu nedenle sadece dahil etmek değil, aynı zamanda yetkin bir şekilde elde tutmak da gereklidir.

Bugün, popüler arkadaşlık hizmetlerinin yeni kullanıcıları çekmek ve elde tutmak için ne gibi girişimlerde bulunduğunu, bunun ne kadar etkili olduğunu ve yakın gelecekte genel olarak çevrimiçi arkadaşlığı nelerin beklediğini göreceğiz.

Tinder, Bumble, Match ve Facebook Dating örneğinde arkadaşlığa yeni yaklaşımlar

Tinder uygulamaya görüntülü sohbet ekledi

2020 yılında, Covid-19 salgını ve kitlesel karantinanın ortasında, Tinder geliştiricileri, kullanıcıların yalnızca metinle değil, aynı zamanda görüntülü olarak da iletişim kurmasına olanak tanıyan bir uygulama içi görüntülü sohbet özelliği sunmaya başladı. Bu gerçekten çok daha önce yapılması gereken iyi bir hamleydi.

Ancak Tinder, kelimenin tam anlamıyla her eylem için ödeme yapmanız gerektiği gerçeğiyle ünlüdür. Bu nedenle, görüntülü sohbet işlevinin yalnızca premium hesap sahipleri tarafından kullanılabilmesi şaşırtıcı değildir. Dahası, bir kişiyle görüntülü sohbet edebilmeniz için, onların da premium bir hesaba sahip olması gerekir. Bu çok rahatsızlık yaratıyor ve şimdiye kadar kullanıcılar arasında bazı memnuniyetsizliklere neden oluyor.

Bu nedenle, video yoluyla iletişim kurmak isteyenler için Tinder yerine çevrimiçi görüntülü sohbetleri kullanmak daha iyidir. İşte bu tür platformlara sadece birkaç örnek:

  • Azar — rastgele bir görüntülü sohbet, mesajlaşma ve video yayın platformunun bir kombinasyonu. Bu tür bir işlevselliğin her kullanıcı için gerçekten yararlı olmayacağı açıktır. Ancak gerçekten çok yönlü bir arkadaşlık ve sohbet uygulaması arıyorsanız, Azar oldukça iyi bir seçenek olabilir.
  • Chatous — iOS ve Android akıllı telefonlar için bir görüntülü sohbet. Kapsamlı bir işlevselliğe sahip olmasa da, yine de birkaç ilginç özelliğe sahiptir. Örneğin, uygulamada 6 saniyeye kadar kısa video mesaj alışverişi yapabilir ve uygun hashtag'leri kullanarak ilgi alanlarına göre partner arayabilirsiniz.
  • CooMeet — ana avantajı kusursuz bir cinsiyet filtresi olan çevrimiçi bir görüntülü sohbet. Rastgele görüntülü sohbet CooMeet erkekleri sadece kızlarla nasıl bağlayacağını bilir ve hata yapmaz. Buna ek olarak, görüntülü sohbet mükemmel mobil uygulamalara, iyi bir destek hizmetine, yerleşik bir mesaj çevirmenine ve hatta yeni kullanıcıları davet etmek için gerçek para kazanmanıza olanak tanıyan kendi ortaklık programına sahiptir.
  • Chathub — arama ayarlarından yalnızca cinsiyet ve dil filtrelerinin not edilebildiği oldukça basit bir görüntülü sohbet. Ancak birçok kullanıcı için bu yeterli olacaktır. Chathub'ın ayrıca bir mobil uygulaması ve gelişimi hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak site mobil cihazlar için oldukça iyi uyarlanmıştır, bu nedenle akıllı telefonunuzdan kullanırken herhangi bir zorluk yaşamazsınız.
  • Shagle — başka bir basit çevrimiçi görüntülü sohbet, ancak Chathub'dan çok daha fazla özelliğe sahip. Cinsiyet ve coğrafi filtreler mevcuttur, diğer kullanıcılara sanal hediyeler verebilirsiniz. Geliştiriciler anonimlik ve gizliliğe özel önem verirler.

Çevrimiçi görüntülü sohbetler size arkadaşlık ve iletişim için muazzam fırsatlar sunar. Ve en önemlisi, ya tamamen ücretsizdirler ya da örneğin Tinder'daki premium erişimden çok daha ucuzdurlar. Bu nedenle, sadece yeni insanlarla rahatça iletişim kurmak değil aynı zamanda paradan tasarruf etmek istiyorsanız, görüntülü sohbetleri bugünden denemenizi öneririz!

Bumble "kadınlara ait işletmeler" stratejisine vurgu yaptı

Bumble'da ilk hamleyi yapanların kızlar olduğunu bilmelisiniz. Bir erkek bir kıza önce yazamaz ve dahası onu video aracılığıyla arayamaz. Ve bu çalışma düzeni kadın kitle tarafından gerçekten sıcak karşılanıyor. Ancak Bumble bir adım daha ileri gitti. Şirket artık tüm önemli yönetim rollerinin kadınlara ve kız çocuklarına ait olduğu bir strateji izliyor. Geliştiriciler aynı zamanda kullanıcılarının güvenliğine de özel önem veriyor. Özellikle, mesajları, medya dosyalarını ve sitenin kurallarına aykırı olabilecek diğer şeyleri analiz eden yapay zeka unsurlarını tanıtıyorlar. Bu bizim zamanımızda gerçekten önemli. Ve kullanıcıların gizliliklerine büyük özen gösteren sitelere ve uygulamalara güvenme olasılığı daha yüksektir.

Match eşleştirme algoritmalarını geliştirmeye devam etti

Match hizmeti, web arkadaşlık dünyasının öncülerinden biridir. Şirket algoritmalarını sürekli olarak geliştirmekte ve kullanıcıların her eşleşmesini mümkün olduğunca başarılı kılmak için mümkün olan her şeyi yapmaya çalışmaktadır. Match CEO'su Mandy Ginsberg'in dediği gibi, "Sektörümüzün kutsal kâsesi, bu kimyanın gerçek hayatta tutup tutmayacağını daha iyi tahmin etmek için teknolojiyi kullanmanın yollarını bulmaktır." Ayrıca Ginsberg, şirketin artık daha fazla veri bilimcisini işe almaya başladığını ve sadece profilde kendilerine sağlanan bilgileri değil, kullanıcıların gerçek davranışlarını izleyecek algoritmaları değiştirdiğini belirtiyor. Ve bu kesinlikle başarı için bir bilet.

Yıllar süren çalışmalar boyunca Match, eşleştirme algoritmalarını gerçekten oldukça iyi bir şekilde geliştirdi ve diğer birçok hizmet için bir ölçüt haline geldi. Aynı zamanda, geliştiriciler kullanıcıların web arkadaşlığına bağımlı hale gelmemelerini sağlamaya çalışıyorlar. Son zamanlarda, platformda her gün kullanıcı için en başarılı 5 eşleşmeyi seçen bir işlev başlatıldı. Bu, ilginç adayları değerlendirmek için yeterlidir ancak aynı zamanda sitede birkaç saat "takılmamak" için de yeterlidir.

Facebook Dating en iyi eşleşmeleri bulmak için kullanıcı hesaplarındaki verileri kullanıyor

Facebook Dating, çevrimiçi arkadaşlık hizmetleri arenasında nispeten yeni bir oyuncu. Ancak kesinlikle büyük bir avantajı var — her bir kullanıcı hakkında ayrıntılı bilgi içeren büyük bir kullanıcı tabanı.

Mark Zuckerberg şöyle diyor: "Facebook'ta kendilerini yalnız olarak tanımlayan 200 milyon kişi var. Ve eğer anlamlı ilişkiler kurmak istiyorsak, bu belki de en önemlisi."

Facebook Dating gerçekten de çevrimiçi arkadaşlık için çok popüler bir platform olma şansına sahip. Ancak aynı zamanda, sosyal ağ Facebook'un kendisinin de son aylarda kitlesini hızla kaybettiğini belirtmek gerekir. Ve şu ana kadar bu eğilim yakın zamanda değişecek gibi görünmüyor.

Web arkadaşlıklarını gelecekte neler bekliyor?

Çevrimiçi arkadaşlığın öngörülebilir gelecekte hiçbir yere gitmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak aynı şekilde değişeceklerini de iddia etmeye hazırız. Oyunlaştırma unsurları olarak geleneksel kaydırmalar artık geliştiriciler tarafından amaçlandığı gibi çalışmıyor. Ve sonu gelmeyen anketler sadece kullanıcı için yorgunluğa neden oluyor. Bu nedenle, siteler ve uygulamalar bu tür formatlardan yavaş yavaş uzaklaşacaktır. Aynı zamanda çift seçim algoritmaları da gelişmeye devam edecek. Şimdiye kadar sadece Hinge bu konuda özgünlükle övünebilir. Geri kalanları yaklaşık olarak aynı prensipler üzerinde çalışıyor.

Görüntülü sohbetler söz konusu olduğunda, önümüzdeki birkaç yıl boyunca büyük olasılıkla büyük ölçüde değişmeden kalacaklar. Ve değişiklikler ancak artırılmış ve karma gerçeklik teknolojilerinin daha erişilebilir hale geldiği anda gelecek. O zaman çevrimiçi görüntülü sohbetler gerçekten yeni renklerle ışıldayacak. Ama şimdilik beklemek zorundayız.

Her durumda, yeni arkadaşlar edinmek, gelecekteki ruh eşinizle tanışmak veya sadece iyi vakit geçirmek istiyorsanız farklı çevrimiçi arkadaşlık formatlarını kullanmanızı ve bunları birleştirmenizi öneririz. Dünya sandığınızdan daha büyük ve daha çeşitli!