Arhavi Kültür Sanat Festivali’nin 48. yılı Arhavi meydanında Atatürk anıtına Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Festivale; Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda Arhavili vatandaş katıldı.

Festival korteji Arhavi sokaklarını yürüdükten sonra Arhavi meydanında horon oynandı. Gürcistan Halk Dansları topluluğu ve folklor ekipleri, Arhavililerle birlikte horon oynadı.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, "Amacımız siz Arhavili yöremiz insanlarına ayrıca misafirlerimize hem geçmişi yaşatmak hem yöresel yemekleri tattırmak hemde neşeli güzel birkaç günü birlikte geçirmektir" dedi. Kurdoğlu şunları söyledi:

“AMACIMIZ ETKİNLİKLER İÇİNDE BİRKAÇ GÜNÜ YAŞAMAK”

“İlki 1973 yılında yapılmış, dönemin Belediye Başkanı Rüştü Hatinoğlu akabinde Kazım Kurdoğlu ve dönemin Kaymakamı Erol Ertuğrul tarafından başlatılmış olan bu serüven bugüne ulaşmış, 48 kez festivalimiz yapılmış. Daha önce 1-3 Temmuz'da Kabotaj bayramı çerçevesinde yapılmış bu etkinliklerimiz sonra Mehmet Çorbacıoğlu başkanımız döneminde uluslararası boyuta taşınmış. Festivale emek veren tüm Belediye Bakanlarımızı, Kaymakamlarımızı minnetle, şükranla anmak istiyorum. Amacımız siz Arhavili yöremiz insanlarına ayrıca misafirlerimize hem geçmişi yaşatmak hem yöresel yemekleri tattırmak hem de neşeli güzel birkaç günü birlikte geçirmektir. Bu çerçevede sportif ve kültürel gösteri ve yarışmalarımız olacak, çay toplama yarışımız olacak. Gece yöresel ve ulusal sanatçılarımızı izleme ve dinleme imkanı olacak. Sportif, sanatsal, kültürel etkinlikler içerisinde birkaç günü yaşamak ve bu gök kubbe altında bir hoş seda bırakmaktır."