Araçlarda çalınma, yanma ya da kaza sonrasında oluşan zararlarını güvence altına alan kasko sigortası, sizi maddi zarardan kurtarır. Zorunlu trafik poliçesinin karşılamadığı durumlarda devreye girip sizi ve aracınızı korumaya alır. Her türlü doğal afet olaylarından kendinizi güvenceye almanızı sağlayarak poliçenizde yer alan maddelere göre zararı karşılamanıza yardımcı olur.

Sigortayeri'nde kasko teklifi alarak poliçeleri anında kolay bir şekilde inceleyebilirsiniz. Kendinize en uygun teminata ulaşabileceğiniz platform, istek ve ihtiyaçlarınıza uygun poliçe çeşitlerini size sunarak karar vermenizi kolaylaştırır.

Aracınızı Olası Zararlardan Koruyan Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası, aracınızın zararlarını giderdiği gibi yaşayabileceğiniz ekonomik kayıpların da önüne geçer. Poliçe kapsamında yer alan maddeler, riskinizi en aza indirip güvenli bir seyahat imkânı sunar.

Terör, çarpma, çalınma, yanma ve deprem gibi durumlara karşı güvence sağlar. Kasko fiyat al butonuna tıklamadan önce kişiye özel düzenlenen poliçelerin ek teminatlarını öğrenmeniz gerekir. Bu teminatlar içerisinde; hukuksal koruma, bakım ve onarım, ikame araç ve yol yardım hizmeti, kullanım kaybı ve kemirgen teminatı, acil sağlık ambulansı gibi durumlar yer alır. Yine bu ek teminatlar arasında, anahtar kaybı ve yetkisi olmayan kişiler tarafından çekilmesi gibi durumlar da yer alabilir.

Güvenli Yolculuklar Sağlayan Kasko Sigortasının Avantajları

Kaza, hasar ve olumsuz durumlara karşı koruyucu olan kasko sigortası, sürücü ve aracı güvence altına alır. Poliçe içeriği ve kasko sigortası fiyatları ile kolaylıkla karar verebilirsiniz. Bu sigorta türünün sunduğu avantajlar;

● Aracınızı 1 yıl boyunca kazalara karşı korurken sizi de finansal açıdan güvence altına alır

● Deprem ve yangın gibi doğal afetler ile birlikte toplumsal şiddet olaylarına karşı da zararınızı karşılar

● Kişiye özel olarak genişletilip daraltılan poliçe kapsamları, sizin isteğinize göre şekillenir

● Aracınızda herhangi bir hasar olmaması durumunda, sonraki dönemlere ait hasarsızlık indirimi mevcuttur

Kasko Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Aracınızı ve yakınlarınızı korumak için yaptırmanız gereken poliçe, farklı firmalardan teklif alınarak uygulanır. Kasko ücretleri, poliçe kapsamı ve detayları öğrenerek hareket edebilirsiniz. Doğru poliçeyi yaptırırken dikkat etmeniz gerekenler içerisinde;

● Olası riskleri önceden düşünmek

● Güvenilir, kaliteli, profesyonel ve kapsamlı bir hizmet sunan şirket seçmek

● Fiyat teklifleri ve ödeme planlarını öğrenmek

● Aracınızın gerçek değerini poliçede belirtmek

● Poliçe içeriğinde bulunan temel ve ek teminatları bilmek

● Muafiyet uygulaması hakkında bilgi edinmek

● Hasarsızlık indirimi ile ilgili detaylı bilgi almak gibi birçok kriter yer alır

Araç Kasko Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar

Kasko sigortası, içerik bakımından kişilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun düzenlenir. Bu durum, teminatlar ile özel hizmetlere göre farklılık gösterir. Kasko fiyatları, sigortalının bilgileri ve araç değerine ve poliçenin içerdiği ek teminatlara göre değişir.

Fiyatlar üzerinde marka, model, yaş, tip ve kullanımı ile sürücünün yaşı, sürüş deneyimi ve aracın bulunduğu il fiyatlar üzerinde etkili olur. Yaşı ilerlemiş bir araç sürücüsünün ödemesi gereken tutar daha yüksek olur.

Spor ve aile arabasının prim tutarları farklılık gösterir. Araç içerisinde bulunan ekipmanlar, teminat kapsamına alındığı takdirde fiyat artabilir. Sürücünün yaşı arttıkça prim tutarları düşer. Aynı zamanda, sürücünün mesleği ve ehliyet yılı gibi faktörler fiyat üzerinde belirleyici bir rol oynar.   

Kasko Sigortası Nasıl Sorgulanır?

Kasko sigortası sorgulama işlemi, Sigortayeri üzerinden kolay bir şekilde yapılabilir. Kasko sorgula kısmından aracınızın plaka bilgilerini girebilirsiniz. Site ya da mobil uygulamadan yapabileceğiniz sorgulaması işlemi, poliçe numarası, türü ve bitiş tarihi, şirket, geçmiş poliçeler, tramer ve şase numarası ile markayı gösterir.

Platformun sorgulama ekranına sizi adım adım yönlendirerek kolayca aracınızın durumunu öğrenebilirsiniz. Süresi biten ya da bitmek üzere olan poliçeniz için hemen kasko sigortası teklif al seçeneğine tıklayarak ihtiyaçlarınıza en uygun poliçeleri görebilirsiniz. Kasko sigortası tekliflerini inceleyerek en uygun fiyat avantajları ile en kapsamlı poliçeye sahip olabilirsiniz.