Hukukçu Figen Çalıkuşu, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Antalya Şubesi’ni ziyaret etti, depremzedelerle bir araya geldi ve Vakıf Başkanı Nurettin Erdoğan’dan yürütülen çalışmaları dinledi. 

Depremzedelerin sorunlarının çözülmesi için oluşturulan dayanışma merkezini anlatan Hacı Beştaşı Veli Kültür Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Erdoğan, “Depremin ilk 2 gününden itibaren depremzedelerin mağdur olamaması için bütün Cemevlerimizin kapılarını depremzedelere açtık ve altyapı çalışmalarına başladık. Şu anda Cemevlerimizde konaklattığımız vatandaş sayımız 100’ü aştı. Burada belli süre kaldıktan sonra daha rahat etmeleri için KYK’lara, otellere ve lojmanlara yönlendirmeye çalıştık. Burada konaklayan depremzedelerin de çocukları için eğitim altyapılarını oluşturduk. Çocukların daha iyi zaman geçirebilmeleri için oyun odaları oluşturduk. Psikologlarla görüşerek destek aldık” dedi. 

Depremzedelerin Cemevlerinin içinde daha huzurlu oldukları için başka bir yere gitmek istemediklerini belirten Erdoğan, “Cemevleri maalesef bir ev gibi olmaz bu nedenle daha donanımlı yerlere depremzedelerimizi naklediyoruz. Aynı zamanda gerekli gıda ve hijyen malzemelerini topladık, dağıttık. Adıyaman ve Hatay illerimize de seyyar tuvalet ve konteyner desteği sağladık. Dayanışma merkezimizdeki çalışmalar konaklayan ailelerin de katkısıyla elbirliğiyle yapılıyor. Dayanışma merkezine destek veren gönüllüler ve misafirhanemizde konaklayan ailelerle haftalık düzenli toplantılar yapılarak işleyiş sağlanıyor” diye konuştu.

Depremde tahrip olan kentlere dönüşün çok uzun süreceğinin ve hatta önemli bir sayıda yurttaşımızın artık dönemeyeceğinin farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, kentlerdeki dayanışma çalışmalarının kritik önem taşıdığına dikkat çekti. 

Depremzedelerle ve vakıf yetkilileriyle konuşan Hukukçu Figen Çalıkuşu, “Çok derin bir yarayı hep birlikte sarmak için mücadele ediyoruz. Hukuki boyutu değerli meslektaşlarımla birlikte yürütürken bir yandan sahadayız. Depremzedelerimizin hakları korumak için mücadele ederken huzurlarını sağlamak ve yeni yaşam alanlarında ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Dayanışmayı sürdürülebilir bir ağ olarak güçlendirmeliyiz. Antalya Hacı Bektaşi Veli Derneği’nin sürdürdüğü bu dayanışma merkezi çok değerli ve anlamlı” dedi.