Haber: Sabri Kırdar

Büro Emekçileri Sendikası taleplerinin karşılanması için başlattı eylemlerini sürdürüyor. Büro Emekçileri bugünde işyerleri önünde basın açıklaması ve iş bırakma eylemi yaptı. Sabah saatlerinde İlk eylem Antalya İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde yapıldı.

photo_5893168543338446479_y

Ardından ikinci eylem Kepez Kaymakamlığı önünde gerçekleştirildi. Burada konuşan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol şunları ifade etti.

Bugün tüm Türkiye de Büro Emekçileri Sendikası olarak biz emekçilerin insanca yaşam taleplerini bir kez daha haykırıyoruz! 

Yıllardır mücadele ediyoruz, insanca bir yaşam için taleplerimizi sürekli gündemde tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Ülkemizi sermaye sahipleri için cennet, emekçiler için cehenneme çeviren uygulamalara karşı emekçilerden yana tutum aldık, almaya da devam edeceğiz. Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir yaklaşımı ile mücadele eden emekçiler olarak umut ve inancımızı hiç yitirmedik inatla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Kamu hizmetlerinin piyasalaşmasına karşı kamusal hizmetlerinin halk yararına kullanılması anlayışını savunduk, kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ulaşılabilir olması için mücadele ettik,

Kamuda işe alım ve görevde yükselme sınavlarında yapılan mülakat sınavlarına karşı olduk, liyakati savunduk! Mülakat değil liyakat sloganını şiar edindik.

2012 yılında kamuda eşit işe eşit ücret adı altında çıkarılan 666 sayılı KHK ile kamu emekçilerine ücret adaletsizliği getiren, kazanılmış haklarımızı gasp eden uygulamalara karşı yıllardır direniyoruz.

Kamu emekçilerinin çalışırken aldığı her türlü ek ödemenin emekli aylıklarına yansıtılmasını, adil bir ek gösterge sistemini savunduk, 3600 ek göstergenin ayrımsız olarak tüm kamu emekçilerine verilmesi için mücadele ediyoruz.

Değerli Arkadaşlar,

Biz demokrasi mücadelesinin saç ayaklarından birinin de adil bir vergilerime anlayışını gelişmesinden geçtiğini biliyor ve bunu mücadelesini veriyoruz.

Vergi adaleti için mücadele ederken, tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden dolaylı vergilerin kaldırılması, emekçiler üzerindeki vergi dilimi soygununun son bulması ve servet vergisi konulmasını savunduk.

Bireysel emeklilik sistemine karşı, toplumsal dayanışmayı esas alan kamusal sosyal güvenlik sistemi için mücadele ediyoruz.

Siyasi iktidar eliyle yaratılan yandaş sendikalarca imzalanan satış sözleşmelerine karşı durduk, grev hakkımız ile ilgili yasal düzenleme ve gerçek bir toplu sözleşme için mücadele etmeye devam ediyoruz,

Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Mücadele Arkadaşlarım;

Büro Emekçileri Sendikası olarak yıllardır kamuda yapılan sınavlarda mülakat uygulamalarının kaldırılması için mücadele ettik, evet arkadaşlar, taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir, yalnız çıktığımız bu yolda bugün iktidar dâhil tüm siyasi partiler mülakat sınavlarını kaldıracağız diyorsa, bu başta sendikamızın çalışmaları ve mücadele kararlılığının sonucudur.

Taleplerimizi Bir Kez Daha Tekrarlıyoruz;

  • 85 Milyon vatandaşa hizmet veren ancak açlık sınırında maaş alan Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.  
  • Ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz.
  • İş yükü sürekli artan, açlık sınırında maaş alan nüfus ve kaymakamlık çalışanları olarak personel eksikliğinin giderilmesini,
  • Kuralsız fazla mesai uygulamasına son verilmesini, mesai ücretlerinin artırılmasını,
  • 4/B den kadroya geçişlerde ekonomik kayıpların giderilmesini istiyoruz.
  • Tüm büro emekçilerine 3600 ek gösterge istiyoruz. 
  • Aynı hazine maliye bakanlığında olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini istiyoruz. 

·         Maliye emekçileri olarak Gelir İdaresi Başkanlığı dahil olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda merkez/taşra, gelir/gider ayrımıma son verilmesini, mali hizmetler sınıfı oluşturularak, kurumda yeni bir kariyer planlaması yapılmasını istiyoruz.

  • Ücretsiz yemek, kira yardımı ve tüm kurumlarda kreş istiyoruz.  
  • Mülakat değil liyakat esas alınsın istiyoruz.
  • İnsanca Yaşayacak bir ücret istiyoruz. 
  • 2023 yılı şubat ayı itibariyle maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçekliği yaşıyoruz. Yıllardır yandaş sendika Memur Sen ile siyası iktidar tarafından kamu emekçilerine dayatılan satış sözleşmelerini, %5 zammı ayakta alkışlayan Memur Sen temsilcilerini unutmadık, unutmayacağız! 
  • TÜİK tarafından aklımızla alay edercesine açıklanan enflasyon rakamlarının maaşlarımızda yol açtığı kayıpları unutmadık, unutmayacağız! 
  • Kamu emekçilerinin aldığı maaştan bihaber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının sözlerini unutmadık, unutmayacağız! 
  • Kamu Emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının en aşari yoksulluk sınırında olmasını istiyoruz. Kamu Emekçileri olarak bizler lütuf istemiyoruz, maaş ve özlük haklarımıza ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmasını, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz.

Buradan bir kez daha söylüyoruz, insanca bir yaşam talebimizden vazgeçmiyoruz, evimize götürdüğümüz ekmek için döktüğümüz alınterinin son damlasını, haklarımızı alıncaya kadar birlikte omuz omuza mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz.  

BİZDEN ÇALINAN NE VARSA GERİ ALACAĞIZ! İNSANCA BİR YAŞAMI DİRENE DİRENE, BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!

                                                                                                          BES Antalya Şube Yönetimi