Haber: Sabri Kırdar

Türk Tabipler Birliği  (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talepli davanın karar oturumu olacağı düşünülen 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek duruşma öncesi “Hekimler Susmaz, TTB Susturulamaz” başlıklı basın açıklaması 28 Kasım 2023 tarihinde Antalya Tabip Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Basın açıklaması Oda Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman tarafından okundu. Açıklamada “TTB’nin tüm MK üyelerinin görevden alınması istemli bu davanın açılmış olması bile ülke tarihinde kara bir leke olarak yerini şimdiden almış ve tarihi bir dava haline gelmiştir.” ifade edildi. Dr. Karaman ayrıca “Hukuki yönü olmayan bu davanın amacının; kamuoyu önünde, yargı eliyle hekimlerin örgütlü gücü TTB’yi itibarsızlaştırma, suçlu ilan etmek için algı yaratma ve TTB’yi kendilerince tasarımlamak olduğu açıktır.” dedikten sonra sözlerini “Tüm meslektaşlarımızı 30 Kasım 2023 Perşembe günü Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya çağırıyoruz.” diyerek sonlandırdı.

Basın açıklamasına katılan TTB MK üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin de bu davanın TTB’nin itibarsızlaştırılması, iktidar karşıtı hakikatleri dile getiren örgütlerin susturulması amacıyla açıldığını ifade etti. Basın açıklamasına SES Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer ve sendika üyeleri de destek verdi.