Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında Antalya merkez ve Alanya’da sonra üçüncü aşevi Manavgat’ta hizmete girdi. Manavgat Türkbeleni’nde oluşturulan bin kişilik yemek pişirme kapasiteli aşevi, ihtiyaç sahibi yurttaşlara hizmet vermeye başladı. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Manavgat Aşevi, deneyimli personellerden oluşan ekiple engelli, yaşlı ve yemek yapamayacak durumda olan yurttaşların evlerine sıcak yemek ulaştırıyor.  Büyükşehir Belediyesi ekipleri, haftanın 7 günü, iki öğünde üç çeşit yemeği paketleyerek ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüyor. 

Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, hizmete ilişkin, “Aşevinin yemekleri gıda mühendisi ve diyetisyenlerin kontrolünde Türk Gıda Kodeksi ve Toplam Kalite Yönetimi’ne uygun şekilde yapılıyor. Paketlenip evlere servis yapılıyor. Aşevinde modern tüm mutfak ekipmanları bulunmaktadır. Konveksiyonel fırından, soğuk hava deposuna, paketleme ambalaj makinasından, sebze doğrama ünitesine kadar tam teşekküllü bir şekilde hizmet vereceğiz” açıklamasını yaptı.