Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Oğuz Dağlı, afetin ilk gününden bugüne Cam Piramit’te kurulan Afet Yardım Merkezi’nde depremzedelere yardımların sürdürüldüğünü dile getirdi. Dağlı, “Sabah 08.30’dan itibaren yardım merkezimize depremzede vatandaşlarımızı alıyoruz. Girişte numara sistemiyle kayıtları yapılıyor. Alanda hazırladığımız oturma bölümlerinde içecek ikramlarımız bulunuyor. Öğlen de yemek ikramlarımız oluyor. Küçük çocuklarımız için kreş merkezi açtık. Aileler ihtiyaçlarını karşılarken çocuklarını emanet alarak kreş eğitmenlerimiz eşliğinde çocuklarımıza çeşitli etkinlikler yaptırıyoruz” dedi. 

Yardım merkezinde Antalyalıların göndermiş oldukları eşya ve kıyafetlerin Büyükşehir personeli tarafından ihtiyaç listesine göre depremzedelere teslim edildiğini söyleyen Ahmet Oğuz Dağlı, ihtiyaçların her geçen gün arttığını belirterek, bağışların Cam Piramit Afet Merkezi’nde kabul edilmeye devam ettiğini söyledi. Dağlı, şunları kaydetti:

“YARDIMLARIN SÜREKLİ HALE GELMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

“Yardımlar azalmaya başladı. Vatandaşlarımızdan talebimiz yardımlarını esirgemesinler. İkinci el kıyafetlerin daha temiz ve düzenli gönderilmesini rica ediyoruz. Şu an merkezimizde 9-10 yaş çocuk kıyafetlerimiz var. Kadın ve erkek kıyafetlerinde small, medium, bedenler var, large ve x large bedenlerimiz yok. Sıfır giyimlerimiz de tükenmiş durumda. Yatak, battaniye ve gıda paketlerimiz şu anda mevcut değil. İlk günden bu yana yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ancak yardımlarımızın sürekli hale gelmesi depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek adına büyük önem taşıyor.”

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, OSMANİYE’DE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görevli inşaat mühendisleri ve inşaat teknikerlerinden oluşan dört kişilik ekip de Osmaniye’de depremden etkilenen binalarda hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. 

Bir inşaat mühendisi ve bir inşaat teknikerinden oluşan toplam sekiz kişilik dört ekip, AFAD Başkanlığı koordinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalarda görev alıyor. Osmaniye merkez ve ilçelerinde saha çalışmalarını sürdüren ekipler, dört günde 523 binada hasar tespit çalışması yaptı.