Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların ekonomiye ve istihdama katkı sağlaması amacıyla başlattığı ‘Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi’, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından Kadın Kooperatiflerinin ve Kadın Girişimciliğinin Arttırılmasına Yönelik Sunulan En İyi Uygulama seçildi. 

SODEV ve merkezi İsveç’te bulunan Olof Palme International Center iş birliğiyle düzenlenen, ‘Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ sahiplerini buldu. Türkiye çapındaki belediyelerin kadınlara yönelik cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük çalışmalarının değerlendirildiği yarışmada; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi’, Kadın Kooperatiflerinin ve Kadın Girişimciliğinin Arttırılmasına Yönelik Sunulan En İyi Uygulama ödülüne layık görüldü. 

Ödül kazanan belediyeler ve projeler, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödülü, Büyükşehir’in  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin’e takdim edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi’nin 389 uygulama arasında ödül almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Böcek, “Girişimci ve rekabetçi kooperatif anlayışının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, kırsal bölgelerdeki kadınları kooperatifçilik vasıtasıyla üretime yönlendirilmesi ve kendilerine yeterli hale gelebilmesi amacıyla başlattığımız projemiz artarak büyüyecek. Kadınlarımızın ve kadın kooperatiflerimizin her daim yanında yer alarak çok daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.