Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşma tam bir futbol şölenine sahne oldu. Ligin ilk yarısının son haftasında puan kaybı yaşamak istemeyen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Gençlerbirliği oldu. Maça oldukça hızlı başlayan başkent temsilcisi, henüz ilk dakikalarda bulduğu golle skor üstünlüğünü eline aldı. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan Gençlerbirliği, farkı ikiye çıkarsa da Trabzonspor'un devre bitmeden verdiği reaksiyona engel olamadı. İkinci yarıda ise tempo bir an olsun düşmedi. Karşılıklı atılan gollerle skor tabelasının sürekli değiştiği, sakatlıkların ve VAR kararlarının damga vurduğu müsabakada Gençlerbirliği, sahadan 4-3 galip ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Trabzonspor ise deplasmanda yediği 4 golle zirve yarışında yara aldı.
Gol düellosu ve karşılıklı cevaplar
Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında sahneye çıkan Goutas, Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golle moral bulan ev sahibi ekip, 31. dakikada Tongya ile farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının sonlarına doğru baskısını artıran Trabzonspor, 45+2. dakikada Augusto ile farkı bire indirdi ve soyunma odasına umutlu girdi.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Karadeniz ekibi, 50. dakikada yine Augusto ile skoru eşitlese de bu sevinç kısa sürdü. Gençlerbirliği, 52. dakikada Oğulcan ve 58. dakikada Koita'nın peş peşe gelen golleriyle skoru 4-2'ye getirdi.
Penaltı kararı ve VAR incelemesi
Maçın son bölümü büyük bir heyecana sahne oldu. Trabzonspor, 66. dakikada kazandığı penaltıyı 67. dakikada Muçi ile gole çevirerek skoru 4-3'e getirdi ve yeniden umutlandı. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla tamamlandı. Öte yandan maçın 76. dakikasında Gençlerbirliği, Tongya ile 5. golü bulsa da yapılan VAR incelemesinin ardından bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ayrıca Trabzonspor'da Savic 40. dakikada sakatlanarak yerini Serdar Saatçi'ye bıraktı.





