Haber: Meltem Erdinç

Yaşanan Anayasa krizinden sonra İstanbul’da bir grup öğrencinin başlattığı Anayasa Nöbeti bugün 20. gününe girerken Ankara Adliyesi önünde de öğrenciler ve gençler Anayasa Nöbetine devam ediyor. Konuyla ilgili Ankara Adalet Sarayı önünde görüştüğümüz gençler, Anayasal düzeni korumak için burada nöbete devam edeceklerini ve Anayasa’nın 153. Maddesinin uygulanması gerektiğini söyledi.

TEK AMACIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NI KORUMAK

Ankara’daki Anayasa Nöbeti’ni başlatan Mülkiye öğrencisi Ata Sevdik bu nöbete devam etmelerindeki tek amaçlarının Anayasayı korumak olduğunu söyledi; “Bugün burada beni Ata yapan, haklarımı koruyan Türkiye cumhuriyeti Anayasası’nı korumak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anaysal düzenini korumak için burada bulunuyoruz. 8 Kasım’da İstanbul’da hukuk fakültesi öğrencisi olan Ömer Faruk arkadaşımızın başlattığı nöbete 13 Kasım’da, tam da doğum günümde Ankara’da başlattık. Antalya’da, İzmir’de ve diğer illerde arkadaşlarımız da bize destek verdi. Tek amacımız Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı korumak ve yönetimin anayasal düzlemde devam etmesini sağlamak.

DÜŞMAN HUKUKU İLE YARGILANDILAR

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Yasir Cömert yargılamaların düşmen hukuku ile yapıldığına dikkat çekerek Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerine dönmesi gerektiğine dikkat çekti; “Hukuk Fakültesi’nde öğrendiklerimin gerçekleşebilmesi için, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti ilkeleriyle yönetilebilmesi için, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasası ile yönetilebilmesi için buradayız. Anayasa mahkemesi kararlarının uygulanması gerektiğini, Can Atalay, Tayfun Kahraman gibi sanıkların düşman hukuku ile yargılandığını biliyorum. Türkiye’nin hukuk devleti ilkelerine dönmesini ve adaletin herkes için uygulanmasını istiyorum.”

MİLLETİMİZ ÇAĞRIMIZA KULAK VERECEKTİR

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi Arda Çelik Anayasa’yı korumanın her yurttaşın görevi olduğuna vurgu yaptı; “Hukuk Devleti ilkelerini sağlamak ve Anayasal düzeni korumak için buradayız. Nöbetimizin 14. Günündeyiz, havalar giderek soğuyor ama istekliyiz, kararlıyız ve Anaysa’nın 153. Maddesinin uygulanmasını talep ediyoruz. Anayasa’nın emanet ve tevdi olduğu milletimizin çağrımıza önce kulak vereceğine sonrasında da el vereceğine inanıyoruz.”