Verileri inceleyen uzmanlar ülkelere göre en popüler işleri ortaya çıkardı… Bütün dünyadan yapılan aramaları inceleyen uzmanlar, “hayaldeki mesleğin” pilotluk olduğunu ortaya çıkardı. Birçok ülkede pilot olmak için yapılan aramalar üst seviyede oldu. Birleşik Krallık, ABD ve Avustralya’da “nasıl pilot olunur” araması en üstte yer alırken, yazar olmak da ikinci sırada yer aldı.

Özellikle Hindistan, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’da yazar olmak isteyenlerin sayısının bir hayli yüksek olduğu kayıtlara geçti. Yapılan incelemede “dansçı” olmanın da üçüncü sırada olduğu ve en çok aranan meslek olduğu belirtildi.

TÜRKİYE VE AVUSTURYA’DA ZİRVEYE ÇIKTI

Pilotlukla ilgili olarak, “Maaşı iyi, yan hakları iyi ve seyahat fırsatları var” yorumu yapılırken “YouTuber” olmak da dünya genelinde dördüncü sırada yer aldı. Meksika ve Japonya’da YouTuber olmaya ilginin yüksek olduğu görülürken girişimci olmak da üst sıralarda yer aldı.


Türkiye’de ise yapılan arama sonuçları incelendiğinde en gözde meslek de belli oldu. Aktör ve aktrist olmanın en gözde mesleklerden biri olduğu ve dünya genelindeki sıralamada 6’ncı sırada yer aldığı kaydedilirken Türkiye ve Avusturya’da bu mesleğin en çok aranan iş kolu olduğu da kayıtlara geçti.

Popüler diğer meslekler ise şarkıcı, öğretmen ve yazılımcı olarak sıralandı.