"İleri teknoloji ürünleri hala ihracatımızın yüzde 3’ünden azını teşkil ediyor. Dünya Bankası'nın 2020 yılı verilerine baktığımızda, Güney Kore’de yüksek teknolojili ürün ihracatının toplam imalat sanayi ihracatına oranı yüzde 36; bu rakamın Çin’de yüzde 31, İsrail’de yüzde 28, Japonya’da yüzde 19, Almanya'da yüzde 15, Yunanistan’da yüzde 13 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Bizim gibi yüzde 3 olan ülkeler arasında ise örnek olarak Burkina Faso, Jamaika, Myanmar ve Benin var" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sunumunun ardından İYİ Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş söz aldı. 

"İÇİNİN HEMEN HEMEN BOŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM"

TOGG'un açılışına değinen Altıntaş, "TOGG tesislerinde düzenlenen ilk TOGG otomobilin üretim törenine katıldım. Törenin şov kısmına çok ağırlık verilmişti ama içerik ve organizasyon daha zayıftı. İçeriye girişte birkaç güvenlik ve araç kontrolünden geçmek gerekiyordu, hepsi de kargaşayla geçti. Fabrika sahası çok büyük bir alandı. Otoparktan sonra da alan içinde bulunan birçok yeni yapılmış üretim tesisinin arasından yürüdük. Sonradan hangar gibi görülen binanın yanından geçerken içinin hemen hemen boş olduğunu gördüm" dedi.

"EN ÇOK ZORLANDIĞINIZ KONU NERESİ' DEDİM, 'İDARİ VE BÜROKRATİK İŞLER' DEDİLER"

Araçların başındaki mühendisler çok mutlu ve heyecanlı görünüyorlardı. İyi bir teknik ekip oluşturduklarını ve özellikle yazılım konusunda çok çalıştıklarını dolayısıyla bu aracı otomobilden ziyade yazılım cihazı gibi gördüklerini söylediler. 'En çok zorlandığınız konu neresi?' diye sorduğumda 'İdari ve bürokratik işler' dediler. Saat 16.00’da başlayacağı belirtilen tören, saat 18.00’de başlayabildi. Bana idari işlerde zorlandığını söyleyen mühendisin haklılığı kanıtlanmış oldu" diye konuştu.

"MESELE SADECE ÇALIŞAN BİR ARABA YAPMANIN ÇOK ÖTESİNDE"

Dünyaki araç üretim örneklerine konuşmasında yer veren İYİ Partili Altıntaş, şunları söyledi:

"1980’lerde ben Amerika’dayken çok ucuz bir araba piyasaya çıkmıştı. Yugoslav yapımı Yugo. Fiat 127’den esinlenen bu arabanın servis ve yedek parça tedariki hemen hemen yoktu, hatta bazıları ikinci bir Yugo’yu yedek parça için alıyorlardı. Amerika'da yedi yıl sürede 140 bin adet satılan bu araba meğer Zastava isimli Yugoslav devlet fabrikasında üretiliyormuş. 29 Kasım 1980’de Yugoslavya’nın cumhuriyet gününde halka arz edilmiş, ilk 2 prototipi de Devlet Başkanı Tito’ya hediye edilmiş. Amaç, Volkswagen türü bir halk arabası olmasıymış ama servis kurulamayınca ve yedek parça tedariki yeterince sağlanamayınca yürütülememiş bir proje olarak kalmış. Dolayısıyla, mesele sadece çalışan bir araba yapmanın çok ötesinde."

"TÜRKOVAC, VEKTÖR AŞISI YAPILACAKTI, YOK OLDULAR"

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'nin geliştirdiği Türkovac aşısına dikkat çeken Altıntaş, "Proje takibi konusu var. Örneğin, pandemide çok konuşulan aşılarımıza ne oldu sayın Bakanım? Mesela, Turkovac, Vektör aşısı yapılacaktı. Birden ortadan yok oldular. Tabii, bu konu biraz Sağlık Bakanlığı'nın ilgi alanına giriyor ama Covid yine atağa geçmiş durumda" dedi.

"BURKİNA FASO, JAMAİKA, MYANMAR, BENİN"

Altıntaş, Bakanlığın "Misyon" bölümüne atıf yaparken; "Cümle aynen şöyle; 'Yüksek teknolojiye dayalı, rekabetçi, sürdürülebilir, yerli ve milli bir sanayi yapısı oluşturmak.' Bu cümleye katılmamak mümkün değil ama maalesef hala yüksek teknoloji üretiminde istediğimiz yerden uzağız. İleri teknoloji ürünleri hala ihracatımızın yüzde 3’ünden azını teşkil ediyor. Dünya Bankası'nın 2020 yılı verilerine baktığımızda, Güney Kore’de yüksek teknolojili ürün ihracatının toplam imalat sanayi ihracatına oranı yüzde 36; bu rakamın Çin’de yüzde 31, İsrail’de yüzde 28, Japonya’da yüzde 19, Almanya'da yüzde 15, Yunanistan’da yüzde 13 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Bizim gibi yüzde 3 olan ülkeler arasında ise örnek olarak Burkina Faso, Jamaika, Myanmar ve Benin var" diye konuştu.