Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı savcılıktaki ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.  Altaylı yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylı’nın bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi. Altaylı’yla birlikte Prof. Dr. Celal Şengör de destek olmak için savcılığa geldi.

CELAL ŞENGÖR DE DESTEK İÇİN ADLİYEDE

Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek olmak için adliyeye geldi.

Fatih Altaylı ifade verdi: Savcı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol talep etti - Resim : 2

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini uygun bularak Altaylı hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirdi. 

İstanbul'da aralarında MÜSİAD ve TÜGVA gibi kurumların bulunduğu Milli İrade Platformu'nun düzenlediği Filistin’e destek mitinginin ardından elinde 'tevhid' bayrağıyla evine dönen İsmail Aydemir'e üniversite öğrencisi Ege Akersoy yumruklu saldırıda bulunmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı ise bunun üzerine sosyal medya hesabından "Eline sağlık" şeklinde paylaşım yapmıştı.