Yerel gazeteciler, kentlerde yaşanan son gelişmeleri Gazeteci Bekir Güneş'in sunduğu dokuz8YEREL Programı'nda paylaştı. 

Antalya'dan Sabri Kırdar, ALİMDER yurdunda yaşanan vahşi cinayete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kırdar, dernek başkanı Barış Kaplan'ın daha önce görev yaptığı okulda Atatürk resimlerini boya ile kapattığını ve sınıfları mescide çevirdiğini, ancak buna karşın evinin yanındaki okulda görevlendirildiğini kaydetti.

HELİKOPTERDEN ATILAN ŞİBAN'A DAVA

Van'dan Zelal Sahidenur Sari, helikopterden atılıp ağır yaralanan Osman Şiban hakkında "örgüt üyesi" suçlamasıyla dava açıldığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Yarın (bugün) Sağlık-Sen üyeleri, hak talebiyle iş bırakma eylemi yapacak. Çatak'ta helikopterden atılan Osman Şiban hakkında yeniden bir dava açıldı. Pazar günü yaşanan deprem ise endişe yarattı"

"4 YILDIR KANALI KİRLETEN BULUNAMIYOR"

Mersin’den Gazeteci Abidin Yağmur da, Akdeniz ilçesinde bulunan kanaldaki kirliliğe dikkat çekerek, "DSİ kanalında ciddi bir kirlilik ve koku var. Mahalle halkı ile çiftçilerin başvurularına rağmen, kanalın kim tarafından kirletildiği 4 yıldır bulunamıyor" diye konuştu.

DERNEĞİN BAŞKANI, DEVLET OKULUNDA DA MÜDÜRLÜK YAPIYOR

Antalya'dan Sabri Kırdar, iki gün önce Kepez ilçesinde bulunan ve Erenköy Cemaati'ne bağlı Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (ALİMDER) yurdunda aşçı olarak çalışan 38 yaşındaki İhsan Güney'in, 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul’u vahşice katletmesine ilişkin açıklamalarda bulundu:

"Antalya, özel bir yurtta bir gencin vahşice öldürülmesini konuşuyor. Katile bipolar teşhisi konulduğu, ancak son 4 aydır tedavi olmadığı belirtiliyor. Bu kişinin nasıl işe alındığı ise bilinmiyor. Olayın yaşandığı derneğin Alanya şubesinin açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapmış. Büyük bir skandal ile karşı karşıyayız. Ama olay katilin üzerine yıkılarak kapatılacak gibi gözüküyor.

Ayrıca bu derneğin başkanı Barış Kaplan daha önce Kepez'de başka bir okulda müdür olarak görev yapıyordu. Görev yaptığı okulda Atatürk resimlerini üzerini yeşil boya ile kapattırmıştı, aynı zamanda sınıfları kapatıp mescide çevirmişti. Kız öğrencileri odasına çağırıp, etek boylarını ölçmüş ve kıyafetlerinden memnun olmadığını söylemişti. Daha sonra bu müdürün görev yerin değiştirildi ve evinin yanındaki bir okulda görevlendirildi. Kaplan hem evinin yanındaki okulda hem de katliamın yaşandığı dernekte müdürlük yapıyor. Milli Eğitim bu kişiye ceza vermemiş, adeta ödüllendirilmiş."

"DEPREM YIKILAN BİNANIN BU DEFA DA DUVARLARI YIKILDI"

İzmir 9 Eylül Gazetesi'nden Sinan Keskin ise, 30 Ekim 2020'de İzmir'de yaşanan deprem yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili dikkat çeken şu bilgiyi paylaştı:

"Depremde market zinciri tarafından kolonlarının kesilmesi nedeniyle yıkıldığı belirtilen Yılmaz Erbek Apartmanı'nın yerine yapılan binanın, yeni kiracı tarafından duvarları yıkılmış."

"ÇGD LOKALİNE YÖNELİK YIKIM KARARI DURDURULDU"

Bursa'dan Cevriye Coşkun Kayış da, kentteki gazetecilerin tepkileri üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ÇDG Bursa Şubesi lokaline yönelik alınan yıkım kararının durdurulduğunu şöyle aktardı:

"KESK, #Geçinemiyoruz eylemleri kapsamında, bugün saat 18.00'da Şehreküstü Meydanı'nda açıklama yapacak. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi lokaline yönelik yıkım kararı durduruldu."

Kars'tan Yasemin Akpınar da, "Çıldır Gölü tamamen dondu. Kars'ta kuraklık nedeniyle hayvancılık ve tarım maliyetleri arttı. Bir hayvanın kışı geçirmesi için geçen yıllarda 2500 TL gerekli iken, şu an 6000 TL gerekiyor" diyerek, kentte ekonomik krizin boyutuna dikkat çekti.

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal ise, "Şahinbey ilçesinde babası tarafından şiddet gören 3 aylık bebek taburcu edildi. Fail baba hakkında iddianame hazırlandı ve 20 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu" açıklamasında bulundu.