Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadele ve General Harington Kupası’nı anlatan ‘Zaferin Rengi’ filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, filmin yönetmeni Abdullah Oğuz, filmin oyuncuları, Fenerbahçe’nin birçok branşından sporcular ve davetliler galaya katıldı. Gösterim öncesi konuşma yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımının FETÖ'ye karşı dik duruşunu şu sözlerle hatırlattı:


“Tarih boyunca milli duyguları hiçe sayanlar ve milli değerlerimize saldıranlarla mücadele eden kulübümüz defalarca kez faaliyetleri durdurulmakla karşı karşıya kalmıştır. O gün milli bir duruş sergileyen Fenerbahçe Spor Kulübü sadece o yıllarda değil yakın geçmişte de ağır saldırılara maruz kalmıştır. 2011 yılında varlığını, benliğini ve milliliğini hedef alan FETÖ terör örgütüne karşı başkanıyla, yöneticileriyle, sporcularıyla, çalışanlarıyla ve milyonlarca taraftarıyla dimdik durmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü, devletimizi de hedefine koyan bu örgüte karşı direnişin ateşini yakmıştır. Hatırlayın o günler. Devletimizin kurumlarına kılcal damarlarına sirayet etmiş, tüm rüzgarını arkasına almış, çoğunluğa sempatik gelen bir örgüte karşı Fenrbahçe. yapayalnız. Ne medya desteği ne rakip veya kardeş kulüplerin sahiplenmesi. Bu kadar güçlü oldukları dönemde bunların gerçek yüzünü tek başına kalmak pahasına bütün ülkeye haykırmıştır"