AKP içindeki Pelikan yapılanmasına yakınlığıyla bilinen Sontv isimli internet sitesinde, dikkat çeken bir haber yayımlandı.

Habere göre; İstanbul Anadolu Adalet Sarayında Daimi Arama Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı F.A. tartışma yaşayan bir akrabasının evrakını karakoldan istedi. Bunun üzerine Adliye’de görevli Başsavcı Vekili Ö.Y.’ye haber verildi. Başsavcı Vekili Ö.Y. evrakı F.A.’ya vermemeleri talimatında bulundu.

Bunu öğrenen F.A. silahını da beline takarak “hesap sormak için” Başsavcı Vekili Ö.Y.’nin odasını bastı. Sekreteriyle olan bağrışmaları duyan Başsavcı Vekili, kendisini odasına kilitledi.

Başsavcı Vekili Ö.Y. ile görüşmek isteyen savcıyı ise F.A.’nın sekreteri sakinleştirmeye çalıştı. F.A.’nın sakinleşmesi için çaba gösteren sekreterin bu çabaları sonuç verdi ve F.A. odayı terk etti.

Akli dengesi olmadığı gerekçesiyle Adli Tıp'a sevk edilmiş

Avukatlıktan, Cumhuriyet Savcılığına geçiş yaptığı öğrenilen F.A.’nın daha önce Bartın Adliyesinde görev yaptığı belirlendi. O dönem Bartın Cumhuriyet Başsavcısının, Cumhuriyet Savcısı F.A.’nın akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle Adli Tıp’a sevk ettiği öğrenildi.

SAVCININ AÇIKLAMASI

“Öncelikle saygılar sunuyorum. Ben C.Savcısı F.A. 22/12/2022 tarihli ‘savcı beline silahı taktı’ şeklinde ki habere cevap hakkımdır: 11/12/2022 tarihinde ablamın yaralanan elini pansuman yaptırmak üzere Pendik’te bulunan Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurduk. Kayıt görevlisi Ö. isimli erkek  hemşirenin saygısız tavırları üzerine erkek hemşire Ö’yü saygılı olması konusunda uyardım .Buna rağmen erkek hemşire Ö. agresif tavırlarına devam etti. Cumhuriyet Savcısı  olduğumu belirtince dahada agresifleşen hemşire Ö., tarafıma yüksek sesle  bağırmaya başlaması üzerine ‘savcıya değil hiç kimseye böyle bağıramassın’  demem üzerine  beyaz kod verdi.

Bunun üzerine olay nöbetçi savcıya bildirilmiştir. Ben nöbetçi savcıdan  dosyanın bir örneğini talep ettim. Nöbetçi savcı ,nöbetçi savcılardan sorumlu görevli Başsavcı vekili Ö.Y.’ye sorması gerektiğini belirtti. Vekil Bey, dosyayı inceledikten sonra örnek alınmasına izin verileceğini nöbetçi savcıya bildirmiştir. Daha sonra dosyayı inceleyen B.Vekili Ö.Y dosyadan örnek almam konusunda tarafıma izin vermiştir. Ertesi gün  kendisiyle tanışmak ve teşekkür etmek için B.Vekilimizin makamına gittim. Özel Kalem katibi , Başsavcı Vekilimizin çıktığını  belirtti. Bende özel kalemden ayrıldım. Benim silahla Vekil Bey’in odasını bastığım haberleri gerçek değildir. Üstelik üzerimde silahta yoktu. Şayet böyle bir olay olsaydı hakkımda HSK’ya bilgi verilmemesi, adli ve idari soruşturma başlatılmaması mümkün değildir. Ben Vekil Bey’in odasını silahla basmaya gitsem, adliyemizde masa altlarında imdat zili vardır. O anda orası adliyede görevli polis ve güvenlik görevlilerince koruma altına alınırdı. Ayrıca şayet böyle birşey gerçek olsaydı bu hususun Başsavcımız tarafından duyulmaması, Vekil Beyinde hakkımda böyle önemli bir konuyu önce Başsavcı Beye bildirmemesi, sonuç olarak bahse konu olayın HSK tarafından duyulmaması mümkün değildir.

İhbar yapan kriptonun 10 gün sonra harekete geçmesi dahi bu ihbarın yalan olduğuna delalet eder. Hastane olayının üzerinden 10 gün geçtikten sonra Sontv’ye sosyal medya üzerinden fake hesapla ulaşan kişi benim hastane görevlilerine saldırdığımı belirtmiş. Allah’a çok şükür olayın olduğu yerde ses kaydı alan kameralar var. Bu görüntü kaydı incelendiğinde özellikle C,Savcısıyım dedikten sonra tarafıma nasıl bağırıldığı, elini omzuna ‘kardeş’ diyerek koyduğum bir memurun tarafıma ‘çek elini’ diyecek kadar bir devlet görevlisine düşmanca tavırlar sergilediği görülecektir.

Kısaca haksızlığa uğradığımın delili ses kaydı olan kamera kayıtlarıdır. Sosyal medya üzerinden fake hesaptan   ulaşan kişinin amacının yargıya olan güveni sarsmak, adliyelerde disiplinsizlik olduğu imajını oluşturmak, devleti yargı üzerinden itibarsızlaştırmak, şahsım üzerinden B.Vekilimiz Ö.Y.’yi iftirayla yıpratmak, C.Başsavcılığımızı zor durumda bırakmak v.b. amaçla tamamen kötü niyetlilik unsurlarını taşıyan, başarılı devlet görevlilerini ,yöneticilerini başarısızmış gibi gösteren (burada şahsım kastedilmemiştir)bir taşla birkaç kuş vurmayı hedefleyen kriptolar tarafından Sontv’ye  bildirilen yalan ihbar, kumpas ve dezenformasyondur. Adı duyulmamış iki internet sitesi haberi paylaşmış, bu sitelerinde bulunan bir yazar bu yalan haber üzerinden Devleti, adalet teşkilatını karalamıştır. Kripto şahsın HSK’yı doğrudan aramaması, fake hesaptan Sontv’ye ihbar yapması(kimliğinin ortaya çıkmasını istemediğinin ,gerçek ortaya çıkınca başının belaya gireceği korkusundandır)  olayın gerçek olmadığının delilidir.

Bartın Başsavcısı F.K.  Bartın’a tayin olunca uzun süre tarafıma iyi davranmış daha sonra beni çekemeyen bir kısım insanların kışkırtmasıyla iyi olan Başsavcı savcı ilişkisi bozulmuştur. Aynı insanların tarafıma attığı sağlıklı olmadığıma dair iftiralar nedeniyle  hakkımda rapor aldırılmasını istemiş, İstanbul Adli Tıp Kurumunca sağlıklı olduğuma dair rapor tanzim edilmiştir. Kendisiyle iki yıl görev yaptım. Bir yıl iki ay Başsavcı vekili olarak Başsavcı Bey tarafından görevlendirildim. Valilikteki asayiş v.b. toplantılara ve diğer dış toplantılara Başsavcılığı temsilen görevlendirildim. İnfaz-Cezaevi savcısı ve aile içi şiddet savcılığı görevlerinde bulundum. Kısaca fake hesaplardan münafıkların basını ve kamuoyunu kandırma, adalet teşkilatını yıpratma, adalete olan güveni sarsma v.b. niyetlerle hareket ettikleri gerçeği ortadadır.”