Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak adayının kim olacağı tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına diğer partiler ikna oldu. Bir tek Akşener kalmıştı. İYİ Parti’de de artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabullenilmiş durumda" dedi.

Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığına 6'lı Masa'yı oluşturan diğer partilerin de ikna olduğunu ileri sürdü. "Bir tek Akşener kalmıştı. İYİ Parti’de de artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabullenilmiş durumda. Ona uygun modeller konuşulmaya başlandı" diyen Hürriyet yazarı, şöyle devam etti:

Selvi, İyi Parti'de başkanlık divanının bazı üyelerinin Kılıçdaroğlu konusunu tartışmaya açtığını belirterek, "Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunun altı çiziliyor. 'Kılıçdaroğlu kesin aday. Ya ortak aday olacak ya da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacak' deniliyor" dedi.

Selvi özetle şu ifadeleri kullandı: "26 Ocak’taki toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konusu ele alınacak ama 30 Ocak’taki lansmandan sonra liderlerin cumhurbaşkanı adayını konuşmak üzere özel bir gündemle bir araya gelmesi öneriliyor. O toplantıya CHP’nin sadece Kılıçdaroğlu’nun ismini getireceği genel bir kabul görmüş durumda. Kılıçdaroğlu adayken CHP, masaya İmamoğlu ve Yavaş ismini önerir mi? İYİ Parti bunun farkında. O nedenle 'Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemeyiz' deniliyor."