Kamuoyunda 'Sansür Yasası' olarak bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. AKP ve MHP milletvekilleri imzalarını koydukları düzenlemeyi Meclis'ten oy çokluğu ile geçirdikten sonra 'hatıra fotoğrafı' çektirdi. Bu enstantane; AKP ve Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin kader anlarını etkileyen kararlar sonrası Meclis'te verdiği diğer pozları hatırlattı.

DÖRT BAKANI YÜCE DİVAN'DAN KURTARIRKEN KAHKALARLA OY VERMİŞLERDİ

ABD'deki mahkemede tanık olarak dinlenen Reza Zarrab'ın ifadelerinde sıkça adı geçen ve 17-25 Aralık sürecinde 750 bin liralık saatiyle gündeme oturan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra diğer bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmemesi yönünde Meclis'te oy kullanan AKP'li vekiller büyük bir mutluluk tablosu sergilemişti.

4 Eski bakanı Yüce Divan'a gönderilmemesi yönünde Meclis'te oy kullanan AKP'li vekiller böyle poz vermişti

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇME KARARINI OYLARKEN BU POZU VERDİLER

Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi öngören ancak içeriğinde "Başkan" yerine "Cumhurbaşkanı" ifadesi kullanılan 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin tümü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Sinan Oğan on Twitter: "Meclis podyuma dönmüş, herkes elindeki oy zarfı ile poz  verme derdinde. Memleketin kaderiyle poz verdiklerinin farkında değiller  #HAYIRçünkü https://t.co/lOjulC8NiE" / Twitter