Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, saha çalışmalarının ilk ayağını AKP hükûmetlerinin 20 yıllık performansı oluşturacak. Bu noktada AKP seçmeni Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini anlatacak ve  Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kazanımlarının eskiyle mukayese edilerek vatandaşa anlatılmasına yönelik bir yol izlenecek.

"BİZ ÇÖZDÜK, YİNE ÇÖZERİZ" DİYECEKLER

Habere göre stratejinin ikinci ayağı, 20 yılda oluşan tecrübe ve altyapıyla Türkiye’nin önündeki yeni hedeflerin anlatılması olacak, geleceğe yönelik bir vizyon çizilecek. Bugüne kadar ‘dünyanın siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılandığı bir süreçte Türkiye’yi hak ettiği konuma AKP’nin getirdiği, bundan sonraki süreçte de problemlerin yine AKP tarafından çözüleceği ve özellikle Türkiye’nin dünyadaki rolü anlatılacak. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların aşılması için vatandaşla “Tecrübemize güvenin, en önemli problemleri bugüne kadar biz çözdük, yine çözeriz” yaklaşımı ile diyalog kurulacak.

PARLAMENTER SİSTEM KORKUSU AŞILANACAK

Yol haritasının üçüncü ayağını ise 6’lı masanın parlamenter sisteme dönüş girişimleri oluşturacak. Parlamenter sistemde Türkiye’nin yaşadığı koalisyon krizleri hatırlatılacak. Özellikle hükûmet kurulamadığı dönemde yaşanan krizler, pazarlıkların ülkeye verdiği zararlardan örnekler verilecek. Bölge ülkelerinin güçlü bir yönetim eksikliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar ve ödedikleri bedellerin yanı sıra, parlamenter sistemle yönetilen ülkelerdeki hükûmet krizleri hatırlatılacak.