Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı,  dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu'nun kurucu başkanı olan Yazıcı, federasyonun neden kurulduğunu anlattı.

Yazıcı, gazetecilerin basın ilan kurumu başta olmak üzere birçok konuda sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade etti. Yazıcı, gazeteciler ilçelerde yaşadığı sorunları örgütlü olarak çözmek için adım attıklarını dile getirdi. Yerel gazetecilerin, yaşadığı maddi sorunları dile getiren Yazıcı, yeni çıkan basın yasaları nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti. Federasyon ile birlikte seslerini duyuracaklarını ifade eden Yazıcı, "Diğer bölgelere de örnek oldu. Akdeniz ve Doğu'da federasyon çalışması var" dedi.

"AKP'NİN SAMSUN ADAYI MEHMET MUŞ OLACAK"

Yazıcı, AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüştüğünü belirterek, "Muhtemelen aday gösterilmiyor, AKP'nin adayı Mehmet Muş olacak. Aldığımız duyumlar o yönde. Olası yüksek. Gazeteler geçti ama bu haberi ama Demirin girişiminin ardından kaldırdılar"