dokuz8TV'de Gazeteci Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem isimli programa, Gazeteci Ömer Şan konuk oldu. Şan, Ankara kulislerindeki son gelişmeleri aktardı.

"ETİMESGUT'TA MESUR ÖZARSLAN ADAY OLACAK"

İYİ Parti'den istifaedenlerin CHP'li belediyelere destek vermesi hatta bazı isimlerin de CHP'den aday olması beklendiğini ifade eden Şan, "Mesut Özarslan'ın İYİ Parti'den istifası ile birlikte CHP'nin Etimesgut adayı olması bekleniyor. Mansur Yavaş da onu aday göstermek için tavır alıyor. Bu olursa CHP'den istifalar olabilir" dedi.

CHP'nin en büyük kalelerinden olan Çankaya ilçesinde Alper Taşdelen'in yeniden aday olmaması beklendiğini belirten Şan, "Çankaya için aday adayı olan önemli isimler var. Partinin bu isimler arasında karar alması bekleniyor" bilgisini aktardı.

CHP'nin diğer partiler ile 'ittifak' değil 'dayanışma içerisinde olacağını belirten Şan, "Fermuar sistemi üzerinde çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ'NİN ABB ADAYI KÜRŞAD ZORLU OLACAK"

Şan, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için Parti Sözcüsü ve Ankara Millevekili Kürşad Zorlu'yu aday göstereceğini fakat örgütün yine de Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini bildirdi. Şan, İYİ Parti aday çıkarsa bile Meclis Üyesi olacak kişilerin CHP ile işbirliği görüşünde olduğunu da ekledi.

"İSTANBUL'DA BAYRAKTAR, ANKARA'DA KURUM"

AKP'de yılan hikayesine dönen İBB adayının da hemen hemen belli olduğunu belirten Şan, "İstanbul'da Selçuk Bayraktar'ı Ankara'da da eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u aday gösterecekler. Erdoğan, İstanbul'a Cumhurbaşkanlığı seçimi gözüyle bakıyor" ifadelerini kullandı.