Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin eski Rektörü Ünsal Ban ile eski AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu boşandı. Ban’ın Taşkesenlioğlu’na 22 milyon lira tazminat ödemesine karar verildi. T24'ten Asuman Karaca'nın haberine göre;  Ban’ın avukatları kararı istinafa taşıdı.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding'in sahibi Mine Tozlu Sineren'i, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'na yönlendirdiğini iddia etmişti. Zehra Taşkesenlioğlu'nun da Mine Tozlu'yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu'dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında "rüşvet" istendiğini öne sürmüştü.

Peker’in iddialarının ardından Taşkesenlioğlu’na ait görüntüleri sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ban tutuklanmış, Taşkesenlioğlu da Ban’a boşanma davası açmıştı.  Boşanma davasının dilekçesinde Taşkesenlioğlu’nun Ban’a 2,5 milyon dolar nakit para verdiği, Ban’ın da bu paralarla bir tekne ve Matrix isimli bir şirketten pay aldığı öne sürülmüştü.

Dilekçede, Ban’ın Taşkesenlioğlu’ndan aldığı paralarla ilk önce 750 bin liraya tekne aldığı, sonrasında bu tekneyi satarak 4,5 milyon Euro’ya yeni bir tekne aldığı iddia edilmişti.

Ban hakkında yürütülen ceza soruşturmasına giren MASAK raporunda da söz konusu tekne alımı için, Ban’ın şoförü Ahmet Karakaş üzerine kayıtlı görünen Mengen Organik firması hesabından Malta merkezli BQ Maritime Limited isimli bir off-shore firmasına 3.7 milyon Euro (yaklaşık 67 milyon lira) gönderildiği bilgisi de yer almıştı.