AKP Kayseri Milletvekili adayı Emine Timuçin, Türkiye'de ekonomik krizin olmadığını iddia etti.

Timuçin, “20 yıl önceki asgari ücretle bin ekmek alabiliyorken şimdiki asgari ücretle 10 bin tane ekmek alabiliyorsunuz. Alım gücü daha da çoğaldı” ifadelerini kullandı.

AKP'den Kayseri adayı olarak gösterilen Emine Timuçin ilginç açıklamalar yaptı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları gezilerde karşılaştıkları vatandaşın en çok ekonomiden dert yandığını ancak Türkiye'de ekonomik bir kriz olmadığını ifade eden AKP'li Timuçin, şunları iddia etti:

"BİR KRİZ DE YOK ASLINDA"

"Sahada vatandaşlar en çok ekonomiden bahsediyor. Türkiye yüzyılında olmayacak, asgari ücrette iyileştirmelerle birlikte bizler bir çaba içerisindeyiz. Bir kriz de yok aslında. Yurt dışından çok haberler geliyordur. Bulgaristan'dan vatandaşlarımız oradan gelip bizden alışveriş yapıyor. Benim yurt dışında çok çevrem var. Orada bulamayıp, hafta sonu Türkiye sınırlarına geçip alışverişlerini yapıyorlar.”

"EKONOMİK KRİZE GİRMİŞ BİR ÜLKE YOK"

"Şu an içerisinde bulunduğumuz süreçte ekonomik krize girmiş bir Türkiye yok. Ortada alım gücüyle alakalı marketlerdeki sürekli artışlarla ilgili sürekli bir denge kurmaya çalışılan bir sistem var. Biz aslında Türkiye olarak tüketiciler, üreticiler ve satıcılar arasındaki açık sürekli açılıyor."