AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yerel seçime 6 gün kala 'seçim güvenliği' toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, seçimin güvenli bir şekilde tamamlanması için Seçim Harekat Merkezi kurulduğunu söyledi. İllerde merkezler oluşturulduğunu anlatan Bakan Yerlikaya, her türlü tedbirin alındığını dile getirdi. AKP'li Yerlikaya, 31 Mart seçimleri için 594 bin emniyet personelinin görevlendirildiğini anlattı.

MURAT KURUM İÇİN OY İSTEMİŞTİ

Yerlikaya, AKP'nin Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi'nde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer yetkililerle bir araya gelmişti.

Alemdağ Caddesi'nde esnaf ziyareti sırasında yurttaşlara seslenen Yerlikaya, AKP' nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için oy isteğini yinelemişti.

Yerlikaya şunları sarf etmişti.

"Allah'ın izniyle 31 Mart akşamı İstanbul'da tekrar gerçek belediyecilik doğacak, biz buna inanıyoruz" diyerek, "İstanbul Büyükşehir'de Murat Kurum başkanımızın İstanbul'un tüm hemşehrilerini kucaklayacağına, kuşatacağına, hiçbir ayrımcılık yapmayacağına yürekten inanıyoruz çünkü liderimizden öğrendiğimiz gerçek belediyecilik ve gerçek hadimlik bu. Sandıklardan Büyükşehir için Murat Kurum başkanı gerçek belediyeciliğin başkanı yapmaya var mıyız?"