Geçtiğimiz seçim dönemlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'da gerçekleştirdiği bir miting öncesinde, kendisinin partililere bir öneride bulunduğunu anlatan Bayraktar, "Bir toplantıda dedim ki; Arkadaşlar, bir oy daha fazla alma hevesimiz, böyle bir havamız, böyle bir çabamız varsa şunu yapsın cumhurbaşkanımız; çıksın kürsüye ve desin ki, ‘Biz yıllardan beri üreticimiz için çok para harcıyoruz ama baktık ki üreticimiz hala mutlu değil; biz bir yerde bir yanlış yapıyoruz. Bu sebeple bundan sonra bu meseleyi Fiskobirlik ile konuşmadan halletmeyeceğiz" desin ve otursun dedim ya... Bak göreceksiniz, oy artacak’ diye konuştu.

“EN GÜÇLÜ HÜKÜMET BİLE…”

Fındık üreticisinin piyasaya sahip çıkmak istemesi ve bunu dillendirmesi durumunda meydana gelebilecek ihtimalleri anlatan Bayraktar, "Böyle bir durumda en güçlü devlet, en güçlü hükümet bile buna kayıtsız kalamaz" dedi.

Fiskobirlik'in delegasyon yapısına da değinerek noktalayan Bayraktar, "Fiskobirlik'in delegasyon yapısı AKP’li falan değildir. Bazıları böyle düşünüyor olabilir. Başkanı AKP’li ise delegeleri de AKP’lidir diye... Benim özel kalem müdürüm Fatih CHP'li, danışmanım Fatih CHP'li" ifadelerini kullandı.

Gündeme düşen konu sonrası Lütfi Bayraktar'ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile son derece yakın olduğu iddiaları fotoğraflarla desteklenmeye başladı.