BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, siyasi yasak talebiyle hakim karşısına çıktı. Baş, X hesabından “Siyasi yasaklı hale gelmem isteniyor ama ben kimseye hakaret etmedim ve bunu herkes biliyor”  dedi.

NE OLMUŞTU?

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın hakkında dava açılmasına neden olan 29 Ocak 2022’de Trabzon’da BENİM belgeselinin 3. Bölümü galası için düzenlenen programda yaptığı konuşmada eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında kullandığı ifadeler şöyle:

“Adalet Bakanımız değişmiş. Kim geldi yerine? Bekir Bozdağ. Peki, Bekir Bozdağ ne zaman görevden alındı? 15 Temmuz’dan sonra. Görevden alındığında hepimiz şunu demedik mi? Bu adam FETÖ’nün faaliyetlerine yakın bir kişi olduğu için herhalde görevden alındı, maksat buydu herhalde. Yerine kim geldi? Bugün en son Abdülhamit Gül vardı. Abdülhamit Gül’ü görevden alıp şimdi tekrar Bekir Bozdağ’ı göreve getirdiler. Bunun iki açıklaması olabilir. Ya siz Bekir Bozdağ’a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yoktu, ya da şu anlamı vardır; sen bugün tekrar FETÖ’yle bağlarını güçlendiriyorsun.”