AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. "Türkiye Yüzyılı'nda yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu, bu yasama döneminde en önemli gündemlerinden birinin yeni anayasanın hazırlanması olacağını" aktaran Yenişehirlioğlu, şunları kaydetti:

"28. dönemde yeni, tamamen sivil bir anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz."

"DARBECİLERİN MAHSULÜ 1982 ANAYASA'SI İLE..."

"Türkiye Cumhuriyeti’ne, darbe anayasası ile yönetilmek yakışmamaktadır" diyen Yenişehirlioğlu, şunları söyledi: "Bu sebeple yeni dönemde, darbecilerin mahsulü olan 1982 Anayasası’nın yerine çağımızın gereklerine uygun, sivil, demokratik ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır bir anayasa için yoğun bir şekilde çalışma yürüteceğiz."