AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe resmi üzerinden yürütülen operasyona destek verdi. Kurtulmuş ve Erbaş, “sorumlularını hukuken hesap vereceklerini” söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde açılan bir sergide yer alan Kabe fotoğrafıyla ilgili açıklamalar devam ediyor. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kabe'ye karşı yapılan ahlaksızlığın sorumlularının hukuken hesap vereceklerini” savundu. “Müslümanlara karşı nefret suçu işlendiğini” iddia eden ve “sapkın provokatörler” diyen Kurtulmuş, “İslam düşmanlarına milletimiz asla fırsat vermeyecektir. Müslümanların kıblesi Kabe'mize karşı yapılan bu ahlaksızlığın sorumluları hukuken hesap vereceklerdir” diye yazdı.

DİYANET: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi. “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız.” https://dokuz8haber.net/gundem/tartismali-kabe-resmi-neden-cizildi-ne-anlatiyor/