Dokuz8Haber'in özel haberi

Haber: Ramazan Eles

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün geçen hafta peş peşe ortaya çıkan araç skandallarının sonra bu sefer de,  AKP Erzurum İl Başkan Yardımcısı iş adamı Çetin Gözütok tarafından partiye bağışlanan Volkswagen Transporter aracın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kariyer AŞ’de çalışan Fatih Neyiş’in üzerine kaydettirildiği iddia edildi.

1 MİLYONLUK SÜPER B’DEN SONRA 1 MİLYONLUK WOLKSWAGEN TRASPORTER
 
Geçtiğimiz günlerde AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, partinin bütçesiyle, değeri yaklaşık 1 milyon TL olan makam aracını şoförünün üzerine kaydettirildiği ortaya çıkmıştı.

6cacd4e4-aa10-4c40-be08-52442010d34b

Yine Başkan Öz’ün bundan önceki KİA marka makam aracını da şoförünün üzerine kaydettiği belgelenmiş, AKP Erzurum il yönetimindeki partililer da skandalı doğrulamıştı.

  
ARAÇLARIN ÜZERLERİNE KAYITLI OLAN HER İKİ İSİM DE ASGARİ ÜCRETLİ 
 
Haber değerlendirmesi için kendisine ulaştığımız AKP İl Ar-Ge Eğitim Başkanı Çetin Gözütok, “Ben partiye araçla beraber birçok şey bağışladım” ifadelerini kullandı.

6f123171-4d44-41c8-8cc7-30894697191c

AKP Erzurum il yönetimindeki partililer de, beyaz renkli VIP Volkswagen Transporter bir aracın İl Başkan Yardımcısı tarafından partiye bağışlandığını doğruladılar.

ARAÇ NİYE PARTİYE KAYITLI DEĞİLDE, İL BAŞKANI ÖZ’E YAKIN BELEDİYE ÇALIŞANININ ÜZERİNE KAYITLI?

Siyasilerin ve AKP çevrelerinin son gelişme üzerine büyük tepki gösterdikleri ve “Eğer bu araç partiye bağışlandı ise niye parti üzerine kayıtlı değil, bir isim üzerinde kalsın diye düşünülerek böyle bir bağış yapıldı ise il başkan yardımcısı olan işadamı Çetin gözütok üzerine kayıtlı kalmasının ne sakıncası vardı?” sorularını sordular.

c30f51c9-9354-44a6-927d-ffd66e134058

 
ADI AK PARTİ'NİN, TADI KİMİN?

 İl Başkanı Öz’ün görev sonrası, “Bu araç Partinin değildi” demek için mi böyle bir yönteme başvurulduğunu dile getiren siyasi çevreler “Neresinden baksanız siyasi ahlakla bağdaşmayan bir gelişmedir” değerlendirmesinde bulundular.

GÖZÜTOK’A ÇAĞRI

VIP Volkswagen Transporter’ı AKP’ye bağışladığı söylenen İl Başkan Yardımcısı Çetin Gözütok’a da çağrıda bulunan siyasi çevreler ve bir kısım partililer, “Gözütok olayı kamuoyuyla paylaşmalı, aracı Partiye bağışladıysa belediyede çalışan birisinin üzerine niye kaydettiğini açıklamalı. Bağış partiye değilse, Asgari ücretli birine aracın devri niye? sorusunu cevaplandırmalı” dediler.

ŞOK GELİŞME…

Muhabirimizin ABD’den görüşme gerçekleştirdiği İl Başkan Yardımcısı Çetin Gözütok görüşme sonrası büyük panik yaşayarak, söz konusu aracı 27 Mayıs 2022’de satış yaptığı Belediye çalışanından apar topar kendi firmasında çalıştırdığı bir isme devrettirdiği ortaya çıktı.

BU PANİK NEYİN İŞARETİ

Erzurum’da bütün partililerin “Çetin Gözütok Volkswagen Transporter’ı partiye bağışladı” demesine karşın, aracın Belediyede asgari ücretle çalışan Narman ilçesinden bir isme kaydettirilmesi, üçüncü aracın da parti üzerinden İl Başkanına aktarılacağı değerlendirmeleri yapılıyor.