Haber: Hülya Kılınç

Akhisar Demokrasi Güçleri, sendika değiştirme ve işten atmalara karşı 27 Kasım'dan bu yana direnen BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçileri için dayanışma yürüyüşü düzenledi. 

özak tekstil akhisar
Akhisar Demokrasi Güçleri, öğretmenevine kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Emek Partisi temsilcisi Dudu Yiğit, Özak işçisinin yalnız olmadığını ifade ederek şunları söyledi “Şanlıurfa'da Özak tekstil firmasında çalışan 500'e yakın işçi sendika hakkı ve atılan işçilerin işe geri alınması için bugün 21. gününde mücadeleye ve direnmeye devam ediyorlar. Özak tekstil işçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, insanca yaşam için ücret talepleri ve Özak patronunun çalışan kadın işçilere uyguladığı baskı ve mobbing son bulsun istedikleri için sarı sendikadan istifa edip, BİRTEK-SEN  sendikasında örgütlenip hakları için mücadele etmeye karar verdiler. 

Akhisar demokrasi güçleri1


“BU ÜLKEDE DEREBEYLİK DÜZENİ Mİ VAR?”


Özak tekstil patronu istiyor diye, jandarması, polisi işçilere biber gazı atıyor, tazyikli su sıkıyor. Özak patronu istiyor, müftülük işçilere camii kapatıyor. Özak patronu istiyor, sarı sendika Öziplik-iş işçileri tek tek arayıp tazminat teklif edip direnişi kırmak istiyor. Bu ülkede derebeylik düzeni mi var, bir kişi istedi diye işçilere bunca zulüm yapılıyor?Bizler Akhisar Demokrasi Güçleri olarak Özak tekstil işçileri ile basın açıklamamız ve platform bileşenlerinin sağlayacağı maddi destekle de  özak işçilerinin yanlarında olduğumuzu ve direnişlerini selamladığımızı buradan söylüyoruz. Başta Özak tekstil işçilerinin direnişi ve sınıf dayanışması, emek düşmanı güçlerin oyunlarını bozacak ve işçi sınıfı kazanacaktır.”