Haber: Faik Onur Kaya

Kick Boks Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan,  15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası’na Veteranlar 94 kilogramda katılan Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünde hem memurluk görevini aynı zamanda Kick Boks Antrenörü olarak görev alan Naif Akkuş şampiyon oldu. 

Kendisini, Kapaklı Belediyesi’ndeki Kick Boks alanındaki yoğun çalışmalarından tanıdığımız Antrenör Naif Akkuş’un, diğer sporculardan ayrılan en belirgin özelliği, gündüzleri içinde bulunduğu yoğun çalışma temposunu, kendisine dert edinmeden, sporcularını yarışmaya hazırlamakla, sporcularının gelişmesi için çaba göstermesi, bununla birlikte, ilerlemiş yaşına rağmen, akademik olarak sportif belgelerini yükseltmeye devam etmesi, bizzat kendisinin de her sene, ringlere çıkarak dövüşmesidir.

MUTLUYUM

Kapaklı’ya, Tekirdağ’a uluslararası anlamda başarı getirdiği için gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden Naif Akkuş, “ Şampiyonaya hazırlanırken, gerçekten çok inançlı ve hırslı bir şekilde hazırlanmıştım. Allah’a şükür, herhangi bir sağlık engeliyle herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadan maçlarımı tamamladım ve altın madalyaya uzandım” dedi. 

BİR SAVUNMA SPORUDUR

Sporcuların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Akkuş, “ Kimileri, şampiyonluklar yaşamak ister; kimileri, bir dünya şampiyonu ya da  profesyonel bir kick boksçu olmak istemeyebilir. Hedefiniz her ne olursa olsun, ilerleme kaydedebilmeniz için kick boks derslerinizi, daha temelden düzenli olarak, belgeli ve bilgili bir usta öğreticiden almanız gerekir. Kick boks profesyonel olarak ilerleyebileceğiniz bir spor olduğu gibi, sadece güçlenmek ve fit kalmak için de yapabileceğiniz bir spordur. Kimseyle dövüşmeden, eğitmeninizle birebir çalışarak; hem teknik hem de vücut gelişiminizi kısa vadede hissedeceğiniz, gerçek anlamda dövüşmeniz gerekmeden yapabileceğiniz bir dövüş sporudur. Antrenmanlarda, derslerde,  sizi ne bekliyor dersek; dersler  doğal olarak eğitimciden eğitimciye değişkenlik gösterir; dersler genelde 1 saat sürmektedir. Haftada kaç ders alınacağı, öğrencinin yoğunluğuna göre değişir. Haftada bir ders almak da üç ders almak da bir çözümdür. Derslerin başlangıcında ısınma, sonlarında esneme hareketleri çok önemlidir. Bunlar derslerin olmazsa olmazıdır. Bir kick boks dersinde, kick boks tekniklerinden önce, her sporda kullanacağınız bu önemli hareketleri öğrenmeniz gerekmektedir. Dersler başlayınca, birçok değişik çalışma sizleri bekliyor olacak. Hocanızla birebir çalışmadan, kum torbası çalışmalarına, istasyon hareketlerinden çeşitli koordinasyon hareketlerine birçok çalışma yapmanız gerekecektir. Kick Boks sporu ile uğraşan bir sporcunun, kazanımları saymakla bitmez: Tüm vücudu çalıştırır; aerobik özelliği yüksektir ve yüksek kalori harcatır; stres attırır; günün stresinden kurtulmak için birebir bir özelliğe sahiptir; koordinasyonu geliştirir; özellikle el, göz, ayak koordinasyonunu ve uyumu geliştirir; el bileklerine ve ayak bileklerinize ekstra ağırlık takarak uygulama şansınız var. Bu tip bir antrenmanda, hem kardiyo hem de güç çalışması yapabiliriz. Efor sarf ederken, kalp, atım hızını yükseltir, vücuda hem daha fazla oksijen girer hem de yüksek oranda terleme meydana gelir. Bununla birlikte vücuttan toksinlerin atılması daha fazla olur. Hızlı düşünme kapasitesini geliştirir. Bu sayede, ne zaman atak yapılması gerektiğini ve nasıl defans yapılacağını geliştirebilirsiniz” dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ 

Akkuş, “ Son olarak, benden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Vildan Kocay’a, müdürlüğümüz bünyesindeki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bununla birlikte, şampiyonalarda, benden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Turhan Emlak Otomotiv sahibi Gürkan Turhan, Akkuş Emlak sahibi Hasan Akkuş, Anadolu Gurubu Emrah Harmancı ve Turan Arvas’a da teşekkürlerimi bildiririm” dedi.