Akasya Durağı'nda Ali Kemal olarak da tanınan Oyuncu Ateş Fatih Uçan, 2019'da Diyanet Vakfı için çektiği iki dakikalık 'Ramazan' isimli tanıtım filminin ihalesini aldığı için vakıf yöneticilerinden Y.D'ye rüşvet verdiğini iddia etti.

Bir video paylaşarak açıklamalarda bulunan Uçan, Y. D’nin istediği yedi bin lira için, “Türkiye Diyanet Vakfı’nın bir toplantısı vardı. Beykoz Kabacık’taki bir restorandaydı bu toplantı. Parayı, tuvaletin camının arkasına koydum. Y. D. de o parayı aldı” dedi. Uçan, rüşvet iddialarında bulunduğu videoyu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dahil olmak üzere kurumdaki üst düzey yöneticilere de gönderdiğini dile getirdi.


'MÜFETTİŞ TEYİT ETTİ, TAMAMEN İFTİRA'

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, iki ay önce çekilen videonun yönetime ulaşması üzerine Teftiş Kurulu müfettiş görevlendirmesi yaptı. Rüşvet almakla suçlanan Y. D. ise yaptığı açıklamada “O videoyu izledim. Müfettiş benim de ifademi aldı. Müfettiş raporunda böyle bir olayın olmadığı teyit edildi. Tamamen iftira” diye konuştu. Y. D., Ateş Fatih Uçan’ın, kurumdan iş alamadığı için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

"MEKAN SAHİBİ DE TANIK"

Y. D., Uçan’ın bahsettiği parayı yardıma muhtaç bir aileye vermek için kendisinin verdiğini söyledi. Uçan’ın, anılan parayı lavaboya bırakmasına kendisinin de anlama veremediğini belirten Y. D., “Bu duruma, mekânın sahibi de tanık. Hatta zarfı mekan sahibi kendisi aldı. Zarfı da açtı içindeki parayı saydı. Bu kişi, üstüne bir miktar da para koyarak zarfı Ankara’ya getirdi. Bahsi geçen aileye birlikte gittik ve parayı verdik” dedi. Y. D., anılan olay ile ilgili aklandığını, ancak başka bir kişi ile yaşadığı tartışma nedeni ile kurum ile ilişkisinin 15 Mart itibari ile sona ereceğini kaydetti.

"ÜSTÜNE DE PARA EKLEDİM"

Y. D.’nin, olayın tanığı olarak işaret ettiği restoran sahibi Zafer K. de, “Ateş Fatih Uçan, parayı, lavabodaki aynanın arkasına koymuştu. Ben aldım. Üstüne de para ekledim. Y. Bey ile birlikte Ankara’da bulunan aileye bizzat ben teslim ettim” diye konuştu. Zafer K, Uçan’ı da Y. D.’yi de tanıdığını belirterek, ikili arasında bir husumetin olabileceğini öne sürdü.