TOPLUMSAL CİNSİYET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Eda Nur Kaplan'ın intiharına dair açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 yaşındaki Eda Nur Aslan'ın intihar etmesiyle ilgili sürecin yakından takip edildiğini duyurdu.

Abone Ol


Ankara'da 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos tarihinde 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Kaplan'ın intihardan bir gün önce polise giderek, 30 Temmuz'da iki kişinin cinsel saldırısına maruz kaldığını bildirip şikayetçi olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Mehmet A. gözaltına alındı.

Mehmet A.'nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Mehmet A. ise Emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

"SORUŞTURMA EVRESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin olarak açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" ifadelerini kullandı.