Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İngiltere’nin Ruanda’ya ilk uçuşunu durdurdu. Ruanda’ya gönderilecekler arasında yer alan bir sığınmacının başvurusu üzerine AİHM, bu kişinin uçağa binmesini engelledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre konuyla ilgili bir “acil ara karar” açıklayan AİHM, planlanan uçuşa birkaç saat kala K.N. adlı Iraklı sığınmacının Ruanda'ya gönderilemeyeceğini belirtti. Yerel saatle 22:30'da (TSİ 00:30) Wiltshire'daki bir askeri üsten havalanması planlanan uçak, Strasbourg'daki yargı kararı sonrası iptal edildi ve içindeki tüm yolcular uçaktan indirildi.

BAKAN PATEL: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, AİHM kararının kendisini üzdüğünü ancak “bir sonraki uçuş için hazırlıklara başladıklarını” söyledi.Bakan Patel, “planın yerel mahkemelerde defalarca kabul edilmesine karşın Avrupa mahkemesinin müdahalesinin çok şaşırtıcı” olduğunu savunarak, “Bu planın hayata geçirilmesinin kolay olmayacağını hep söyledim. Yargının son andaki meydan okuyuşu ve son dakika iddiaları nedeniyle bugünkü uçuşun iptal edilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı” dedi.