DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, CHP Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın ayrıştırıcı açıklaması hakkında konuştu. CHP'nin topyekun Köksal üzerinden yargılanamayacağını belirten Türk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Köksal'a karşı yanıtları ile sorumlu davrandıklarını belirterek takdir etti.

Yeni bir çözüm süreci hakkında değerlendirme yapan Türk, şartların müsait olmadığını fakat Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. AKP'nin kayyım politikasının çöktüğünü ifade eden Türk, Serbestiyet'ten Mustafa Ali Aykol'a konuştu. Türk'ün röportajından öne çıkanlar şöyle:

Ahmet Türk,  Burcu Köksal’ın DEM Parti ile ilgili açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir.

Biz başından beri şunu söylüyoruz; eğer bir halkın kimliği, kültürü içselleştirilmezse hep böyle buna benzer olaylarla karşı karşıya kalırız. Çünkü Türkiye birçok kimliği, kültürü, farklılığı bir arada barındıran bir ülke. Bu gerçeği görmeden siyaset yapmak Türkiye’de barışı sağlamaz, kucaklaşmayı sağlamaz.

Herkesin yeniden düşünmek ve tüm toplumu kucaklayacak bir siyaset yürütmek gibi bir sorumluluğu var. Gelecek için, halkların kardeşliği için böyle bir yolu izlemek durumundadır. Bunun ötesinde yürütülen ırkçı siyasetler toplumu gerginleştirmekten başka bir işe yaramaz."


'ÖZEL VE İMAMOĞLU SORUMLU DAVRANDI'

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun bu konudaki tepkileri hakkında ise Ahmet Türk şöyle konuştu:

"Elbette ki böyle ırkçı ve faşist bir anlayışa karşı CHP suskun kalsaydı gerçekten büyük bir vebalin altında kalırdı. Zaman zaman sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir parti olarak kendi iddiasının altında kalırdı. Sadece CHP’ye değil bütün topluma zarar verirdi. O yüzden bunu düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu hareket ettiler.

'AKP'Lİ SEÇMENDEN BİLE BÜYÜK TEPKİ VAR'

Kayyım politikalarının devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise Ahmet Türk şöyle yanıtladı:

"İki sefer denenen bir yöntemin kimseye fayda getirmediğini herkes görmeye başladı. Ben bundan sonra kayyum politikası yürütüleceğini sanmıyorum. Bu uygulama bu illerde yaşayan ve AK Parti’ye oy veren insanlar tarafından da eleştirilmeye başlandı ve üstelik yüksek sesle yapılıyor bu eleştiriler. Kayyum siyasetinin artık yolsuzluk olduğunu, hırsızlık olduğunu ve kapılarını halka kapattığını herkes gördü, AKP’liler bile gördü.

Kayyumlar belediyeleri bir karakola döndürdü. Kapıda polis bekliyor, kimseyi içeri sokmuyor. Bu durum hangi partiden olursa olsun insanların tepkisine ve bu tepkinin büyümesine neden oluyor. Ben bunu göz önünde tutacaklarını düşünüyorum."

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.