GÜNDEM

Ahmet Şık'tan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya: Parçası olduğun suç duvarının tuğlasıyla git

TİP Milletvekili Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusu açıklamasına sosyal medya hesabından, "Savcıya giderken yanında parçası olduğun suç duvarının tuğlasını da götür" diye yanıt verdi. Şık'ın da içinde olduğu TİP milletvekilleri bugün köprüye Gezi ile ilgili pankart asmaya çalışmıştı.

Abone Ol

Gezi protestolarının yıldönümünde Türkiye İşçi Partili (TİP) milletvekilleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "Her yer Taksim her yer direniş" yazılı bir pankart astığı sırada polisin müdahalesiyle karşılaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polisleri ödüllendirdiğini söyledi. TİP Milletvekili Ahmet Şık da Soylu'nun suç duyurusu açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

 Gazetecilerle birlikte yazdığı 'Duvar' kitabına gönderme yapan Şık, şu ifadeleri kullandı:

"Mafyanın ifşa ettiği suç işleri bakanı olarak, savcıya giderken yanında parçası olduğun suç duvarının tuğlasını da götür." 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Mafyanın ifşa ettiği suç işleri bakanı olarak, savcıya giderken yanında parçası olduğun suç duvarının tuğlasını da götür. <a href="https://twitter.com/suleymansoylu?ref_src=twsrc%5Etfw">@suleymansoylu</a> <a href="https://t.co/35ilA1rh5S">https://t.co/35ilA1rh5S</a> <a href="https://t.co/DXORqwzI4b">pic.twitter.com/DXORqwzI4b</a></p>&mdash; ahmet şık (@sahmetsahmet) <a href="https://twitter.com/sahmetsahmet/status/1531594291918909440?ref_src=twsrc%5Etfw">May 31, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>