Özer, alanda toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Dün İBB iddianamesi çıktı. İki bin, üç bin sene ile Ekrem Başkan yargılanıyor. Nasıl olacak bu barış? Olmaz! Toplumu bu kadar germek, bu kadar kutuplaştırmak iyi değil."
"Yüreğimin Yarısını İçeride Bıraktım, Tutuksuz Yargılama Şart"
Özer, özgürlüğün sevincini tam olarak yaşayamadığını, çünkü yüreğinin yarısını Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar ve diğer tutuklu arkadaşlarıyla birlikte Silivri'de bıraktığını söyledi:
-
Tutuksuz Yargılama: "Silivri’de yatan başkanlarımız, kardeşlerimiz kimse 'yargılanmasın' demiyor. Ama pekala tutuksuz yargılanabilirler."
-
Kucaklaşma Çağrısı: "Madem barış diyoruz, madem kucaklaşma diyoruz, peki bu halkla kucaklaşmayıp da nasıl barışı getireceğiz? O nedenle şimdi kucaklaşma zamanı, şimdi kardeşlik zamanı diyorum."
Bahçeli'ye "Samimi Destek" Teşekkürü
Özer, konuşmasında devam eden barış sürecine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye özel teşekkür etti.
"Bu sürece vermiş olduğu samimi ve içten desteklerinden dolayı, özellikle Sayın Devlet Bahçeli’ye burada huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum."
Özer, Esenyurt halkına hizmet ederken önünün kesilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, mücadeleyi sürdüreceğini ve "karanlık koyulaştığında şafağın yakın" olduğunu söyledi.





