AKP'nin İBB'ye 'kazanacak aday' arayışı yılan hikayesine döndü. Anketlerde Ekrem İmamoğlu'nun olası adaylara karşı üstünlüğü devam ederken AKP'de her hafta başka bir isim konuşulmaya başlandı. İktidara yakında gazeteci Ahmet Hakan, AKP'nin İBB için adaylarını üçe indirdiğini iddia etti. Hakan, Hürriyet'teki köşesinde şunları dile getirdi:

"İYİ haber alan kaynaklarıma göre AK Parti’nin İstanbul aday adaylarının sayısı üçe inmiş. Önem sırasına göre değil alfabetik sıraya göre veriyorum üç ismi:

BİR: Ali Yerlikaya.

İKİ: Murat Kurum.

ÜÇ: Tevfik Göksu"

"AKP'NİN ANKARA ADAY ADAYLARI YAN YANA"

Hakan, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için de AKP'de üç ismin öne çıktığını bir adayın da açıkça adaylığını ima ettiğini yazdı. Hakan, şunları sarf etti:

"MURAT Köse, Turgut Altınok, Hakan Han Özcan. Üçünün de ismi AK Parti Ankara aday adayı olarak geçiyor. Hatta Köse açıkça, Altınok imayla bunu deklare etti.

Üçü de Budapeşte dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya havalimanına gelenler arasındaydı.

“Ne var bunda? Üçünün de görevleri gereği Cumhurbaşkanı’nı karşılamaları gayet doğal. Ayrıca aday adayları olmaları nedeniyle de karşılamışlardır” diyebilirsiniz.

Hayır, hayır. İlginç olan burası değil. Şurası:

Ben bu üç ismi gördüğümde karşılama bitmişti. Üçü birlikteydi. Yan yanaydı. Dostane bir görüntü veriyorlardı. Üçünün de yüzünde gülümseme vardı. Üçü de birlik beraberlik görüntüsü çiziyordu. Bunu da poz olsun diye değil doğallıkla yapıyorlardı."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

BİR BAŞKA ÖNEMLİ KULİSE GÖRE AKP'NİN İSTANBUL ADAYI SELÇUK BAYRAKTAR, MURAT KURUM ANKARA'DAN ADAY OLACAK

Öte yandan dokuz8'e konuşan gazeteci Ömer Şan da AKP'nin İstanbul'da Selçuk Bayraktar'ı, Ankara'da ise Murat Kurum'u aday göstereceğini bir kulis bilgisi olarak paylaşarak tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. dokuz8'in her hafta yaptığı "Yerel Gündem" programına katılarak siyaset gündemine ilişkin bilgiler paylaşan Şan, bu iki ismin adaylığı için "hemen hemen netleşti" ifadesini kullandı.